Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

                      n  Retur til bymuseum         n  Retur til emner 

 

Stationsforstandere ved Auning Station

Da den private jernbane mellem Randers og Grenå åbnede i 1878 var S. C. Ibsen ansat som stationsforstander ved Auning Station. Ibsen kom fra Ålborg Station, hvor han var ansat som assistent. Ibsen var stationsforstander i 18 år ved Auning Station - altså frem til 1896 hvor han af Generaldirektoratet for Statsbanerne blev forflyttet til Borup Station på Sjælland. Fra 1901 var Ibsen stationsforstander i Randers.

Efterfølgeren blev udnævnte af Generaldirektoratet for Statsbanerne den 1. marts 1896. Det blev trafikassistent ved Randers Station N. C. Grunnet, som fik stillingen. N. C. Grundet var kun stationsforstander i Auning i 2 år. 

Den 1. juli 1898 udnævnte Generaldirektoratet stationsforstander F. B. Nielsen ved Langeskov Station til ny stationsforstander i Auning. Efter kun 2 år blev F. B. Nielsen forflyttet til anden stilling ved Statsbanerne.


Generaldirektoratet udnævnte den 1. september 1900 stationsforstander ved Stoholm Station J. Georg Andreasen til ny stationsforstander i Auning. Georg Andreasen søgte selv om sin fratrædelse, da han nærmede sig sine 65 år i 1928 og derved faldt for Statsbanernes 65-års grænse.

Den 1. maj 1928 udnævnte Generaldirektoratet J. Frikke, assistent ved Mørke Station til ny stationsforstander i Auning. 

Den 1. september 1937: udnævnte Generaldirektoratet trafikkontrollør og løjtnant Frits V. Mikkelsen fra Ålborg til ny stationsforstander i Auning. Frits Mikkelsen var ved udnævnelsen 47 år gammel og kom til at virke som stationsforstander i 8 år her i Auning. Hvorefter han blev forflyttet til Sønderjylland. Frits Mikkelsen var i en periode formand for Auning Håndværker- og Borgerforening. Ved Mikkelsens død skrev Randers Dagblad: Stationsforstander Mikkelsen var kendt og afholdt på egnen som en rank og retlinet personlighed og en dygtig tjenestemand. Mikkelsen havde officersuddannelse og blev kaptajn. Punktlighed og myndighed var karakteristisk for ham. Mikkelsen var også Ridder af Dannebrog.

Overtrafikassistent Søren Chr. Herman Christensen, Ålborg blev den 1. december 1945 af Generaldirektoratet udnævnt til ny stationsforstander i Auning. Under sin ansættelse i Auning kunne Christensen fejre sit 40 års jubilæum ved Statsbanerne. I den anledning skrev Randers Dagblad: ”Christensen er formand for den lokale Røde Kors afdelingen. I sin fritid frimærkesamler. - En nyere bog på bordet og malerier i fint afstemte farver på væggene vidner om interesse for litteratur og kunst”.


Da Christensen fratrådte blev stationsforstander titlen omdannet til "stationsmester". 


Den 1. november 1962 blev den 43-årige trafikekspedient Jens Peter Lønstrup Petersen, Roslev Station udnævnt til stationsmester ved Auning Station. Lønstrup Pedersen blev desuden også med tiden medlem af Menighedsrådet. I 1969 sad han som næstformand. Lønstrup Petersen blev den sidste stationsforstander i Auning og var i 1971 med til at ”fejre” at Auning Station blev nedlagt. 

Familien Lønstrup boede på 1. sal af stationsbygningen og havde en flot have i forbindelse med stationen ud mod Torvegade. Haven gik helt op til hovedvejen, idet Torvegade endnu ikke havde fået et højresving for at ramme Nørregade i et regulært vejkryds. 


Oversigt over stationsforstanderne:
24. aug. 1876: Stationen i Auning indvies
1878:         S. C. Ibsen      
1. marts 1896: N. C. Grunnet
1. juli 1898: F. B. Nielsen
1. sept. 1900: J. Georg Andreasen 
1. maj 1928: J. Frikke 
1. sept. 1937: Frits V. Mikkelsen
1. dec. 1945: Søren Chr. Herman Christensen
1. nov. 1962: Jens Peter Lønstrup Petersen (stationsmester)
22. maj 1971: Persontransporten ophørte
1992:        Godstransport indstilles

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:07. July 2020

Besøg