Søg

STARK i Auning lukker

Så er det slut med at kunne handle ind i et byggemarked, her i Auning. Fra 31. december 2011 må vi kører til Ryomgaard, Kolind, Hornslet eller Randers, når vi skal bruge ting og sager til hus og have.

 

Samtidig med at Stark lukker, slutter en lang ære med salg af byggematerialer i Auning
Helt tilbage i 1901 startede grev Christen Scheel et savværk. Grev Christen Scheel, som var stamherre på Gl. Estrup, solgte efter et par år til C. F. Gerstrøm, som udviklede og udbyggede savværket voldsomt. Efter Gerstrøms død, blev savværket solgt til Randers Aktie Tømmerhandel og Auning Savværk og Tømmerhandel blev stiftet. 

Firmaet primære opgave var at forsyne byggebranchen med opskåret træ i alle former. Det blev også til en del eksport til det tyske marked. I alle årene lå savværket bagved kartoffelmelsfabrikken. Omkring 1990 var bygninger og materiel så nedslidte, at man besluttede at lukke savværket.

I 1976 købte Auning Savværk og Tømmerhandel den nedlagte møbelfabrik på Vestergade 46 og etablerede et byggemarked, som i 1970’erne skyd op i mange større byer i udvikling.

På Vestergade 46 lå i mange år en af Djurslands største fabrikker, nemlig Auning Møbel- og Madrasfabrik med over 70 ansatte i 1935.
Fabrikken blev i 1943 saboteret af modstandsbevægelsen, fordi fabrikken lavede møbler for tyskerne. Man forsøgte efterfølgende at køre videre som Auning Finerfabrik, men det gik jævnt ned af bakke, Hvorefter grunden blev helt ryddet og der blev etableret byggemarked i 1976.

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:01. januar 2020

Besøg

Alt om sport og idræt i Auning
Vi har åben 24 timer i døgnet!
- i idrætcenteret og i byen