Søg

Møllehjemmet

Møllehjemmet blev bygget i 1966 som afløser for det private plejehjem, der lå på Boligmonteringen p-plads. Vejen på billedet er Elme Allé. Udvidelsen i 1987 kom til at ligge ud på vejen. Den sydlige del af vejen blev herefter lagt til Potetevej.
Møllehjemmet blev udvidet i 1987 med beskyttede boliger.
I 1988 blev springvandet ved Møllehjemmet indviet. Det var en gave fra J. A. Jeppesen, som selv havde bygget springvandet. Det blev nogle år efter nedrevet af Sønderhald Kommunen da det trængte til en dyr og omfattende restaurering. Nedrivningen gav anledning til en del skriverier i aviserne.
Inden udvidelsen i 2012 var der parkeringsplads på stedet.
Klip fra Folkebladet Djursland 2011. Klik på artiklen for at se en læsbar version.
Den nye fløj fra 2012 fotograferet i sommeren 2016.


Om Møllehjemmets julemærke 1983-1990


Overskuddet ved salg af julemærket blev anvendt til udfoldelses- og ferieformål for plejehjemmets beboere, herunder drift af beboernes egen handicapbus.

Julemærket kunne købes i helark på Møllehjemmet og i Brix's Kiosk, Vestergade 9. Julemærkearkene var alle illustreret med en kunstnerisk fortolkning af Møllehjemmes bomærke.

Møllehjemmes bomærke er et fuglebad udført i granit af billedhuggeren Åge Bruun Jespersen. Skulpturen symbolisere en møllesten – plejehjemmet er nemlig opført på noget af Auning Mølles jorde. På møllestenen ligger et aks, som symbolisere livets efterår. Endvidere repræsenterer skulpturen fire verdener: Den krystalinske verden i granitten og kornakset kommer fra planteverden. Vandet i fuglebadet er et af de fire elementer og dyreverdenen kommer med, når fuglene bader i vandet.

Julemærkerne er udført af Merete Breum Kristensen i 1983, 1984, 1985, 1986 og grafiker Ulla Madsen i 1987, 1988, 1989 og 1990.

Julemærkearkene lå i en 4 sides folder, som beskrev formålet, bomærket og motivet. Desuden blev kunstneren præsenteret.

Motiverne på julemærkerne blev udvalgt af kunstneren i samråd med en julemærkekomite, som stod for udgivelsen. Motiverne er: 1983: Det gamle Hospital ved kirken. 1984: Gammel Estrup. 1985: Kalkmalerier fra Auning Kirke. 1986: Auning Kirke. 1987: Torvegade med Gerstrøms butik. 1988: En hyacint i blomst. 1989: Nordre Skole. 1990: Auning Posthus.
Fra præsentation af Møllehjemmets første julemærke 1983 i Brix’s Kiosk, Vestergade 9.
Møllehjemmes bomærke er et fuglebad udført i granit af billedhuggeren Åge Bruun Jespersen. Skulpturen symbolisere en møllesten – plejehjemmet er nemlig opført på noget af Auning Mølles jorde. På møllestenen ligger et aks, som symbolisere livets efterår.
Ved indvielsen af skulpturen i 1982 ses her fra vestre, pedel Jens Kruuse, beboerrådets formand Agnes Rasmussen, plejehjemmets leder Poul Nielsen, kulturudvalgsformand Jette Winther, kunstneren Åge Bruun Jespersen og formanden for Kulturelt Udvalg Bent Borring.
Fuglebadet står stadig på sin plads ved Møllehjemmet.
Siden er sidst opdateret:16. april 2017

Besøg

Alt om sport og idræt i Auning
Vi har åben 24 timer i døgnet!
- i idrætcenteret og i byen

Auning Handelsudvalg

"Kop&Kande"?
"Auning Kart Park"?