Søg

Landsgarderstævnerne 1974-76-78-80-82-84-86-88


Den selvejende institution Landsgarderstævnet i Auning blev stiftet den 21. februar 1975, efter at Finn Hjortshøj fra Auning Handelsudvalg, havde taget initiativ til afvikling af det første landsgarderstævne i 1974.


Formålet var at arrangere landsgarderstævner hvert andet år i Auning for alle Danmarks uniformerede drenge- og pigegarder.

Målet var desuden at udbrede kendskabet til de forskellige musikalske stilarter som garderne beherskede.

Handelsudvalget tog initiativet, men Auning Håndværker- og Borgerforening, Auning Idrætsforening og repræsentanter for Sønderhald Kommune bidrog i planlægningen og gennemførelsen af disse i alt syv meget store arrangementer i Auning.

Stævnerne blev ledet af en stævneledelse på 3 mand, som under sig havde 20 udvalgsformænd, som var ansvarlige for f.eks. detailplanlægning, bespisning, indkvartering, guider, reklamer og indmarch. Omkring 130 frivillige fra Auning var involveret i arbejdet med at afvikle stævnerne.


Det sidste stævne i Auning blev afviklet i 1988. Der blev senere afholdt landsgarderstævner i andre byer.

Fra et af de mange Garderstævner i byen. Her går de igennem Østergade
Avisomtale fra 1982
Avisomtale fra 1982
Dette foto stammer IKKE fra et Landsgarderstævne, selvom det fejlagtigt bliver brugt til at illustrerer Landsgarderstævnerne.

Her ligger en række centrale dokumenter, som giver et rigtig godt indblik i hvilket enormt arbejde det var, at afvikle disse Landsgarderstævner i Auning

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:23. december 2019

Besøg

Alt om sport og idræt i Auning
Vi har åben 24 timer i døgnet!
- i idrætcenteret og i byen