Søg
Auning Radio & TV

                      n  Retur til bymuseum         n  Retur til emner

Hop frem til en bestemt adresse på Centervej her:

3   -   4   -   6   -   8   -   9   -   10  -   11   -   12   -   13
 
  14   -   15   -   16   -   17   -   18  -   19   -   20   -   21 .


Markvejen, der blev til Centervej med byens nye bytikscenter

Den gule markering viser en del af den nuværende Centervej.


Den første del af Centervej, var en del af den tidligere landevej mellem Randers og Grenå. Men da den nuværende landevej kom i 1864, blev der ikke længere brug for denne vej og den synede hen. 

Da den nuværende Centervej blev etableret, blev en del af Berings hus, Kirkegade 5 revet ned for at få den lille stikvej op i en almindelig vejbredde.

Sådan så Centervej ud i 1979. Prikkerne markere: n SuperBrugsen - n CenterDress - n Lægehuset  - n Revisorgrunden - n Cirkuspladsen - n Vestervænget - n Jernbanen - n Bent Gartner - n Hovedvejen

Centervej omkring 1980. Den lyse ring på planen viser, at der netop har været cirkus i byen. Klik på billedet for en større version
Centervej omkring 1980. Klik på billedet for en større version
Centervej med Trolden i front, 1988
Centervej i 1994 - lige før SuperBrugsens udvidelse. Bemærk det store hus nederst i venstre hjørne. Det er denne ejendom, der går under navnet "Sagførergrunden" efter sagfører A. A. Olsen. Da den senest var ejet af reviser Jørgen Rasmussen, er den også blevet kaldt "Revisorgrunden".
Klik på billedet for en større version
Centervej omkring 1995 da udvidelsen af SuperBrugsen stod færdig.
Klik på billedet for en større version
Oversigtskilt over butikkerne ved indkørsel fra hovedvejen i 2000.
Centervej omkring 2007. Klik på billedet for en større version
Centervej september 2017

En del af Centervej fik navneforandring fra 1. august 2015 og kom til at hedde Banesvinget. Det betyder, at bl.a. Sundhedshuset, Tandlægerne og Lægecenteret har fået ny adresse fra 1.08.15.

 

Centervej 1 - Denne adresse findes ikke

Måske er adressen Centervej 1 reserveret til den lille P-plads?

Stien langs TIFF som den så ud til sidst i 2017.
Sådan så p-pladsen ud inden den kom til at hænge sammen med den nye busholdeplads.

Centervej 2 - Denne adresse findes ikke

Her i 1960 er Centervej endnu kun en lille markvej.
Dette hus, på hjørnet af Centervej og Kirkegade, med vejskiltet Centervej, havde adressen Kirkegade 7.
Huset er opført i 1920 af DSB, og blev bygget som bolig for ansatte ved stationen i Auning. Der var 2 lejligheder i underetagen og 2 i overetagen. På gårdspladsen mod vest var der et udhus, med plads til brændsel, og her havde de nederste lejligheder ret til hver at holde en gris.
I efteråret 2019 blev huset revet ned for at gøre plads til boligbyggeri.

Centervej 3

I bygningen har Brugsen haft forretning fra er 1967 til 1976. Herefter blev bygningen købt af Bent Nielsen, som flyttede Flensborglageret fra Århusvej 1 hertil i 1977. En del af lokalerne ud mod Centervej, blev lejet ud til skiftende forretninger. 

Annonce fra 1977. I den anden endegavl af ejendommen, ud mod Vestergade, er adressen Vestergade 14.

Bent Nielsen afhænder i starten af 1990'erne Flensborglageret til Tommy Hjorth, som deler forretningen op i en herretøjsforretning (Wagner) og en dametøjsforretning (Josefine). Tommy Hjorth sælger til Kasper Allermann og Else Frost. I 2006 flytter Josefine over over gaden på Centervej 6 og Wagner flytter over på Centervej 14 hvor forretningen stadig ligger.

Mikkels Lagersalg fra Google Street View 2011.
Gavlen efter at lagersalget blev lukket med indgang til frisøren og Tiff. Klik for et større foto!
1. oktober 2012 overtog Natalia Jensen frisørsalon Cassiopeia.
Cassiopeia flyttet til Mørke i 2017
Neglebutikken "Lady in Red" var en kort overgang i butikslokalet.
Ny behandler sommeren 2019.

Centervej 4

På matriklen 10cb drev Svend Madsen og senere Bent Gartner en gartnerforretning. Matriklen rummer i dag flere adresser: 

Centervej 4: Her har PITO haft butik. Fra 2015 er det apoteket som har lejemåelt. National Revision holder til på 1. sal

Centervej 4A: Sundhedshuset med læge, tandlæge og fodterapi. I 2015 kom Centervej 4A til at ligge på Banesvinget

Centervej 4B: Auning Apotek

Fra Svend Madsens gartneri på Centervej. Forretningen lå over i Kirkegade 6. Manden med kasketten er Bent Gartner, da han stod i lære hos Svend Madsen.
Familiehygge ved Svend Madsens drivhuse.
Det pæne søndagstøj er fundet frem i anledning af fotograferingen.
Bent Dalsgaard Larsen købte ejendommen her i 1964 af Svend Madsen.
Annonce fra 1977
Herdis og Bent Gartner med den karakteristiske cigarstump ved indvielsen af den nye butik, Centervej 4
Da Centervej i midten af 1970’erne blev etableret, blev den gamle bygning og de gamle drivhuse nedrevet og der blev opført en ny gartnerforretning.
Svend Nielsen var i 1979 en tur rundt i Auning på cykel. Han havde sit kamera med og tog bl.a. dette billed. Svend Nielsen var leder af Dansk Landbrugsmuseum i 25 år.
Sidst i 1980’erne fik Bent Gartner opført et stort drivhus i forlængelse af forretningen.

Centervej 4A - Hedder i dag Banesvinget 5 og 7

Sundhedshuset er opført af Kaj Dahl Andersen og Per Dannemand Sørensen i 2006. Lokalerne rummer bl.a. læge, tandlæger, fysioterapeut og fodterapeut.

Centervej 4A fik navneforandring fra 1. august 2015 og hedde nu Banesvinget. Det betyder, at bl.a. Sundhedshuset, Tandlægerne og Lægecenteret fik ny adresse fra.

 

Centervej 4B

Den nuværende ejendom er opført af Kaj Dahl Andersen og Per Dannemand Sørensen i 2006.
Anne Grethe Møllers butik Fru Larsen holdt ophørsudsalg i nov. 2009.
Hvornår og i hvilke lokaler havde Din Grønne Skobutik forretning?
Baldakin og vindfang kom til i 2010.
Artikel i Folkebladet 2012

Centervej 5 - Denne adresse findes ikke

Centervej 6

Centervej 6 er opført i 2006 og er ejet af Superbrugsen. 

Else Frost var indehaver af tøjbutikken Josefine. Butikken lukkede i februar 2013. Herefter stod butikken tom i over et år.
I april 2014 udvidede Apetit med en butik og café i de lokaler som tøjbutikken Josefine havde på Centervej. Men det store køkken forblev på Mortensensvej.

Apetit Butik & Café Djurslands modtog i 2016 Erhvervsråds Iværksætterpris, fordi Berit og Michael med succes havde formået at bringe et stykke storbykultur midt ind i hjertet af Auning.

Efter 5 år på 2 adresser, sagde Apetit i april 2019 farvel til Centervej og fik samlet virksomheden på Mortensensvej, men nu med indkørsel fra hovedvejen til en stor, flot og markant facade. Efter planen skal der også indrettes selskabslokaler i den vestlige ende af bygningen.
Folkebladet Djursland 2015.
I maj 2019 åbnede Heidi Borum Oberneuwirther Café Bondepigen i de lokaler som Apetit var flyttet ud af.

Café Bondepigen er en café og butik, som henvender sig til dem, som elsker at blive forkælet med sanselige oplevelser, lækker mad lavet fra bunden af gode råvarer af høj kvalitet fra lokale producenter. I butikken vil man kunne købe gourmet delikatesser og Heidis hjemmelavede specialiteter med hjem.

Heidi Borum Oberneuwirther tilbyder også lokalerne til arrangementer i form af fødselsdage eller andre fester i hyggelige omgivelser. Café Bondepigen tilbyder også bestilling af take-away.

Følg Bondepigen her:
https://www.facebook.com/pg/cafebondepigen/posts/?ref=page_internal

Centervej 7 - Denne adresse findes ikke

Centervej 8

Bygningen her blev opført i 1976 af Herdis og Svend Madsen, som indrettede en tøjforretning under navnet CenterDress. Bygningen afhændes i 1979 og indeholder en kort periode et skoudsalg.
Den 12 årige Tommy Hjorth får overbragt en præmie for at foreslå navnet Centerdress til Herdis Madsens forretning i 1976.
I 1980'erne er der en døgnkiosk i lokalerne. Senere overtager Anne Marie Christoffersen forretningen og indretter den til børnetøjsforretningen Trolden, som senere flyttes til Centervej 17. Efter fraflytningen inddrages bygningen i SuperBrugsens bygnigskompleks.
Bag ved tøjforretningen Centerdress opføres en anden bygning. Fra 1992 til september 1997 var det Viola og Martin Andersen, der stod bag bardisken på Kontoret. I 1997 inddrages bygningen i SuperBrugsens bygnigskompleks.

Billedet af Viola og Martin på bænken foran Kontoret, er set af over 5000 personer på Facebook. 121 personer har klikket "Synes godt om og 54 har kommenteret billedet. Bl.a. Viola har deltaget i debatten, som dette billede gav anledning til på AuningBy's Facebookside.

Svend Nielsen var i 1979 en tur rundt i Auning på cykel. Han havde sit kamera med og tog bl.a. dette billed. Svend Nielsen var leder af Dansk Landbrugsmuseum i 25 år.
Bemærk byggematerialerne i venstre side af billedet. Formodenlig er det til værtshuset "Kontoret", der endnu ikke er opført i 1979 hvor Svend Nielsen tog dette foto.
Julen 1994 umiddelbart inden ombygningen går i gang.
Endnu en udvidelse er ved at være afsluttet i 1995.
Fra indvielsen i 1995.
Fra indvielsen i 1995.
I 1997 bliver disse brændstofstanke lagt i jorden ved Brugsens tankanlæg. Foto: Svend Erik Johansen.
Fra indvielsen i 1995.
Superbrugsen julen 2010.

7. september 2005 hold Superbrugsens bestyrelse et strategimøde. Her traf man en række vigtige beslutninger: En ny stor udvidelse af butikslokalet og bedre personalefaciliteter. Desuden ville man bygge nye butikslokaler til udlejning for at styrke hele centerområdet. Og som noget helt nyt, skulle der bygges i 2 etager!

Den 26. juni 2006 fik Ivan Ditlevsens tegnestue opgaven med at tegne projektet. Byggeriet vil inden færdiggørelsen beløbe sig til en samlet pris på ca. 20 millioner kr. med et samlet bebygget areal på 4493 kvm. Derudover købes 1000 kvm jord til anlæg af parkeringspladser nord for SuperBrugsen.

Der er unægtelig sket noget siden 1976, hvor man byggede 1084 kvm. Til den nye brugs på Centervej.

Mere om Brugsens historie her

Centervej 9

Bag garagen ligger et parcelhus som er opført i 1963. Dengang blev det opført i baghaven til huset på Vestergade 16.

Centervej 10

Forretningslokalerne ejes af SuperBrugsen og kom til ved den senest større udbygning af Superbrugsen i 2006. 

Nyt Syn har fået nyt logo siden dette foto blev taget.

Centervej 10A

Forretningslokalerne ejes af SuperBrugsen og kom til ved den senest større udbygning af Superbrugsen i 2006. Da Sportigan flyttede over i Troldens tidligere butikslokaler, blev der plads til PITÒ, som tidligere lå Centervej 4.

Frem til 2015 lå Sportigan på denne adresse.

Centervej 11

Centervej 11 er opført af Helle og Marius Mollerup i 2001. Her flyttede Brix Sport ind. Forretningen blev overtaget af Marius Mollerup, som senere flytte butikken over i SuperBrugsens lokaler på Centervej 10A. 

Anne Marie Christoffersen drev her tøjforretningen Ofelia frem til 2010 hvor forretningen blev solgt og flyttet over i Trolden, Centervej 17, som også blev solgt ved samme lejlighed.

Folkebladet skrev i august 2010 bl.a.: Det er nærmest en familieepoke, der fortsættes når Frank-familien igen sætter foden under egen disk i en tøjfor- retning i Auning. Tilbage i 70’erne drev Anni Frank børnetøjsforretningen Mini Dress på Østergade 17 og nu tager hendes døtre Pernille og Charlotte over, når de åbner tøjbutik på Centervej 11, der hvor Ofelia nu flytter fra.

Læs hele Folkebladet artikel om Se Min Kjole her

Centervej 12

I 2019 blev Nette renoveret ude og inde med nye farver og nyt forretningskoncept.
Det var SuperBrugsen, der fik Netto til Auning i 2003.
Billedet er fra før den senest udvidelse af Netto.
Folkebladet 2003.
Børnehjørnet og Auning Cykelforretning. Her havde malermester Jørgen Thygesen en Flügger forretning fra 1993 til 2001. Hvorefter Jørgen Thygesen flyttede forretningen over på Centervej 21B. Malerfirmaet BWK fra Assentoft overtager forretningen i 2005.
Joan Jensen flyttede sin butik Rasmine Tøj ind i nybyggede lokaler på Centervej 12 i 1984.
Annonce for Rasmine Tøj 1986
Da bygningen i 2003 skulle rives ned for at gøre plads til Netto flyttede Auning Cykelforretning over på Centervej 21.
Karna & Jørgen Thygesen foran butikken ved 25 års jubilæum.

Centervej 13

Centervej 13 er opført i 1988 og har været ejet af Lars Meilvang.

Foto fra 1994
Annika Bertelsen har altid haft en drøm om at være selvstændig og efter endt uddannelse som blomsterdekoratør hos Auning Blomster, kom muligheden for at starte Tusindfryd som en blomster- og gavebutik på Centervej 13. Efter 8 år på Centervej valgte Annika at lukke den fysiske butik og flytte sit værksted hjem i privaten. Herfra levere Annika stadig blomster, dekorationer og bordpynt til private og flere erhvervskunder, bl.a. Auning Kro.
I efteråret 2019 overtog Auning Blomster butikslokalet, hvor tidligere Tusindfryd hold til, for at åbne endnu en butik: Nature by Hjort.

Centervej 14

Denne bygning er opført i 1978 som en af de allerførste på Centervej. Bygget til lægehus for lægerne Svend Erik Mehlsen og Nina Michelsen.
Her kan man se, at der er bygget nye forretningslokaler i højre side af billedet.
Denne artikel er fra Folkebladet i 1992.
Den nuværende ejendom, hvor Wagner har forretning, er opført af Janni Pedersen, Marius Mollerup og Per Dannemand Sørensen i 2007.
Wagner i december 2019

Centervej 15A

Centervej 15 er opført i 1988. Butikslokalerne har været ejet af Lars Meilvang.

Nybolig
Ejendomscenter Djursland
Annonce fra 1990

Centervej 15 B

Centervej 15 er opført i 1988. Butikslokalerne har været ejet af Lars Meilvang.

Centervej 16

Huset er opført i 1985 af SID - som i dag hedder 3F Djursland.

Fra annonce i 1989

Centervej 17

Centervej 17 er opført i 1988 og i dag ejet af Jens Meilvang. I 2015 flyttede Sportigan ind i disse lokaler.

Artikel fra Folkebladet 2012
Centervej med Trolden i front, 1988.

Centervej 19

Den store markante bygning på Centervej 19 er opført i 1997. Bygherre var Lone og Ebbe Klyver. Bygningen er på 342 kvadratmeter plus 68 kvadratmeter lager og 136 kvadratmeter kælder og rummer byens isenkramforretning Kop & Kande. Den lå oprindelig på Torvegade 4 og hed dengang Imerco.

Lone og Ebbe Klyver solgte forretningen i 2001 til Trine Møller Nielsen.

Her på grunden lå tidligere Center Sko, der var ejet af Birthe Pilgård Rasmussen. Birthe Pilgård Rasmussen flyttede senere sin skobutik over i Vestergade 11. 

Center Sko lå i baghaven og som en del af den tilligere sagfører A. A. Olsens bolig, Vestergade 28. Det har været en større grund, hvor en af Aunings største villaer har ligget med en parklignende have til. Her boede sagfører A. A. Olsen, derfor omtales grunden som Sagførergrunden og senere er den også kaldt Revisorgrunden, da revisor Jørgen Rasmussen ejede grunden. Og ved siden af løb Sagførerstien eller Revisorstien, som forbandt hovedvejen og centerområdet. Stien er nu en del af Centervej.
I 2001 blev Revisergrunden en del af centeret med p-pladser og flere forretninger.

Centervej 21A

Opført i 2001 af Marius Mollerup, Janni Pedersen og Per Dannemand Sørensen

Centervej 21B

Opført i 2001 af Marius Mollerup, Janni Pedersen og Per Dannemand Sørensen

Her havde malermester Jørgen Thygesen en Flügger forretning fra 2001 til 2005. Tidligere havde Jørgen Thygesen forretningen på Centervej 12. Malerfirmaet BWK fra Assentoft overtager forretningen i 2005.

Patrik Korr overtager Flügger Farver i 2012. Forretningen ophører marts 2014. I september 2014 flytter Sigma Farvehandel og Auning Malerfirma fra Torvegade 4 ind i lokalerne.
December 2019

Centervej 21C

Opført i 2001 af Marius Mollerup, Janni Pedersen og Per Dannemand Sørensen. Frem til 2011 havde Auning Cykelforretning butik på adressen. Tidligere lå forretningen Centervej 12, der hvor Netto nu ligger.

I 2011 flytter Djurslands Jagt Center fra den nuværende Genbrugsbutik, Vestergade 3, ind i cykelforretningen butikslokaler.

Djurslands Jagt Center december 2019.

Hop frem til en bestemt adresse på Centervej her:

3   -   4   -   6   -   8   -   9   -   10  -   11   -   12   -   13
 
  14   -   15   -   16   -   17   -   18  -   19   -   20   -   21 .


Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:02. januar 2020

Besøg

Alt om sport og idræt i Auning
Vi har åben 24 timer i døgnet!
- i idrætcenteret og i byen