Søg

Motorsportsfolk i Auning

I Auning er der flere, der dyrker en eller anden form for motorsport. De må som regel søge udenbys for at dyrke deres sport. På denne side vil vi gerne samle de folk som brænder for deres sport og som gerne vil dele deres glæde og passion for netop deres sport.

Måske det kunne inspirere andre lokale motorsports interesserede? Man er altid velkommen til at kontakte en af dem som har deres kontakt informationer på denne side.

Anders og Mads Kirial, motocross

Anders og Mads Kirial med deres maskiner og de pokalerne som de har vundet i 2018


Hej. Vi hedder Anders og Mads Kirial og er henholdsvis 18 og 13 år.


Vi har begge kørt motocross i rigtig mange år. Anders startede, da han var 6 år og Mads 4 år. Vi er så heldige at bo i Auning - en by omgivet af motocross baner. Der er mægtig gode baner i Ørsted, Grenå, Randers og på Mols. Motocross er en sportsgren, som stiller store krav til lyst til fart og spænding, men også kræver en god fysisk form. Derfor træner vi begge løb, cykling og styrketræning ved siden af vores motocross træning.

Fra marts til oktober træner vi motocross ca. 2 gange om ugen og kører løb/turneringer i hele Danmark så godt som hver weekend og ofte både lørdag og søndag. For vores vedkommende er motocross blevet en livsstil hele for hele familien, da vi ofte alle er på farten til løb i weekenderne.

Motocross foregår på lukkede baner i meget kuperet terræn med store hop og sving og er typisk anlagt i et bakket område, hvor underlaget kan variere mellem jord, sand, sten og mudder. Vi kører på specialbyggede motocross maskiner. Sporten er meget konditionskrævende. Et løb varer typisk en halv times tid, hvor vi er mellem 30-40 kørere i hver heat. Der køres på løbsdagene et kvalifikationsheat og 2 heats, før den endelige vinder er kåret, og det er køreren, som har kørt flest omgange på banen. Der køres i forskellige klasser afhængig af kørerens alder, dygtighed og motorstørrelse. De fleste klubber har baner for både små og store kørere.

Vi har begge gennem årene vundet mange pokaler. Anders har bl.a. vundet Dansk Amatør Mesterskab 2 gange i forskellige klasser, og i år blev han nr. 3 ved B-DM og nr. 2 ved Jysk/Fynsk Mesterskab og har vundet flere turneringer rundt om i landet. Næste år rykker han op i sportens bedste klasse AMX2, hvor Danmarks bedste kørere dyster om sejren.

Mads har også været på podiet næsten hver weekend efter flotte placeringer i diverse turneringer og cups. Han har endnu ikke deltaget i DM, men det skulle gerne komme næste år.

Team Kirial
Peter, Anders og Mads Kirial

Mail: pki@vikingdanmark.dk
Mobil: 23264591
Facebook: -
Hjemmeside: -

Bo Thygesen, Classic Road Racing

Bo Thygsen med sin Suzuki GsxR 1100 årgang 1985/86

Jeg har kørt Classic Road Racing siden sæsonen 2009. Hovedvægten i deltagelse var de første år lagt på DM, og Nordisk Mesterskab, der bliver kørt på baner i Norge, Sverige, Finland og Danmark. I de senere år fra 2014 har jeg også deltaget i stævner syd for grænsen. De sidste to år har jeg kørt løb i flere europæiske lande, og i påsken 2018 var vi med ved et arrangement på Autodromo di Franciacorta i Italien, banen ligger lige sydvest for Gardasøen.

Classic Road Racing er ikke bare løb og konkurrence, men i ryttergården også oplevelser, hygge, hjælpsomhed og venskaber på tværs af landegrænser.

Classic Road Racing
er løb med motorcykler af ældre dato. I classic klasserne må motorcyklen ikke være nyere end 1967 (totakt) og 1972 (firetakt). Derudover køres klasserne, Forgotten Era med cykler fra 1973 op til 1979, Formula 80-87 og klasse 7D fra 1988 – 1998. Løbene i Danmark køres på Jyllandsringen, Ring Djursland, Padborg Park.

Bo Thygesen's Classic Road Racing karrieren: 
2009: 1. Plads DM afdeling på Ring Djursland
2009: 6. Plads samlet i DM (nr. 3 blandt danskerne)

2010: 2. og 3. Plads DM afdeling på Padborg Park

2012: 3. Plads DM afdeling på Jyllandsringen
2009: 3. Plads i AMK klubmesterskabet

2014: 1. og 2. Plads AMK Open på Padborg Park
2009: 2. Plads i AMK klubmesterskabet

2015: 3. Plads DM afdeling på Ring Djursland og to 3. pladser på Jyllandsringen
2009: 3. Plads samlet i DM

2016: 3. Plads DM afdeling på Ring Djursland
2009: 1. og 2. plads Superbikeclassix på Oschersleben (D)

2017: To første pladser i Classic Superbike Open på Assen (NL)
2009: 3. plads i Classic Superbike Open i Colmar-Berg (L)

2018: En femte plads i Classic Superbike Open på Assen (NL)

Bo Thygesen
Auning
Kontakt: mobil 21810082
Mail. sollie@remove-this.get2net.dk
Team: BT Classic Road Racing
Hjemmeside: www.btcrr.dk

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:07. november 2018

Besøg

Alt om sport og idræt i Auning
Vi har åben 24 timer i døgnet!
- i idrætcenteret og i byen