Søg

Det Bette Hus gør status for året 2017

Skrevet af: Tommy Hjorth

Drømmen om Det Bette Hus

At leje den tidligere toiletbygning ved den gamle stationsbygning har været en drøm i mange år. Leje huset og skabe et eller andet, uden at vide præcist hvad. Huset har levet et langt liv og en omtumlet tilværelse fra decideret banegårdslokum til negleklinik, grill (Banegrillen også kaldet mavepinen) kontor og salgskontor.

I 2014 stod huset ledig og på trods af god  snak med Jens Meilvang, som er medejer af huset,  blev det dog ikke til et lejemål i den omgang. i 2016 stod huset atter tomt og så var det nu. Vi lejede huset og først der skulle der tages en beslutning om, hvad der nu skulle ske. Tanken var, et sted hvor mindre arrangementer kunne afholdes, uden alt for stor udgifter og et hus til gavn for hele byen. Sådan blev det og Danmarks mindste kulturhus var nu en realitet.

Tanken var også, at skulle der blive et mindre overskud på driften skulle dette bruges på gode formål i vores by Auning. Vi fik også ret hurtigt oprettet en venneforening, hvor man som bruger kunne støtte med 100kr. om året og så have brugsret til huset, uden ekstraudgifter. I dag har foreningen 132 betalende medlemmer, deraf flere foreninger, som støtter med et lidt højere beløb om året. 

Huset har været brugt flittigt det seneste år. Julemarked for et år siden, digteudstilling af Ole Madsen i januar, forårsmarked i maj, pilefletteværksted i august, mange møder i Borgerforeningen, Byportalen, Julehjorten, Move for life, Kulturværkstedet, Læseklubben, Kulturperronen, Spillecafèen, cykelklubben, samt flere private arrangementer.

Det Bette Hus har også i år, og i samarbejde med Brix Digital Kommunikation, udgivet Ole Madsens digte i december måned. En krolfturnering for rigtige mænd og et stort sommermarked, blev også en realitet i 2017, begge dele arrangeret i samarbejde med Iben og Karsten på Lyngroden.

Ligeledes har 2017 budt på et godt samarbejde med Ane, Marianne og Birgitte på Kulturperronen, omkring forskellige arrangementer. I Det Bette Hus har vi haft den aftale, at arrangementer, hvor det Bette Hus Trods alt bliver for småt, kan salen i Kulturperronen, ligesom vi har kunnet låne borde, stole og brug af køkken når der har været behov for det. Til gengæld har Kulturperronen kunnet låne huset efter behov.

Fremtiden for Det Bette Hus ser lys ud. Økonomisk er det selvfølgelig håbet, at der stadig er borgere som vil støtte huset med et kontingent, ligesom vores gode sponsorer forhåbentlig fortsat vil støtte huset. BKI leverer kaffen, Vestdjursnet leverer gratis net, Sparekassen Kronjylland har givet inventar, Djurslands Bank har bakket op ved flere arrangementer, Lokalavisen Folkebladet støtter huset i 2017 og 2018.

Der er allerede nu booket mange møder i hus i det nye år, ligesom nye tiltag er på vej. En Ginklub har meldt sin ankomst, 4 gutter fra Auning starter op med kvartalsmarathon fra Det Bette Hus, en kvindeklub starter op i januar og fremadrettet mødes kvinderne en gang om måneden, sidste skud på stammen er en hundeklub som skal bese huset i det nye år.  skal dog siges det er ejerne som skal benytte huset, ikke hundene. 

Flere foredrag er på vej i løbet af året og det første er et foredrag med politiker, familiefar, ildsjæl og bedstefar Tom Bytoft, som vil fortælle om sit til tider omtumlede liv. En historie helt fra hjertet af, som man kender Tom. Denne aften har Det Bette Hus dog allieret sig med Kulturperronen, da der forventes mange tilhørere. 9. februar arrangerer Det Bette Hus, i samarbejde med musikforeningen Tråd og Auning kro, koncert med The Pocket Players. Dog er koncerten flyttet til Auning kro, da Det Bette Hus trods alt er for småt til et firemandsorkester og over 100 publikummer.

Som skrevet er det også besluttet, at et evt. overskud skal tilfalde gode formål i byen, ligesom overskud af salget fra Ole Madsens digte også tilfalder gode formål i Auning by.

Skånsom Motion, en lille forening med Alice og Bent Krog som igangsættere, mødes hver uge. Her mødes mellem 6 og 15 om en gåtur rundt i Auning. Et så godt tiltag har Det Bette Hus støttet med en frokost til alle deltagere i Det Bette Hus. 

Familien Bjerre, Julie. Nicolai og lille Alfine, har modtaget et gavekort fra Det Bette Hus. Alfine er født med en kronisk sygdom, hvilket har gjort hendes start på livet svært. Julie; Nicolai og hele familien har tacklet den situation på bedste vis og givet Alfine en så "normal" opvækst som muligt. Familien fortjener et kæmpe skulderklap for den måde de har tacklet Alfines sygdom på. Det har vi den største respekt for. 

Bodia, den lille forening med få medlemmer, som på deres egen stille og rolige måde indsamler penge til kommunens institutioner i vores del af kommunen, får 1000kr. af Det Bette Hus. Et kæmpe arbejde udført af få mennesker har givet masser af legetøj, legeredskaber, instrumenter og inventer til områdets børnehaver. De fortjener også et skulderklap.  

I løbet af januar vil det endelige "regnskab" blive lagt ud i gruppen, så alle kan se, hvordan økonomien i Det Bette Hus ser ud. Det Bette Hus er ikke en egentlig forening med en bestyrelse og et regnskab, da foreningen ene og alene støtter gode formål. Dog er driften af huset ingen hemmelighed. 

Med andre ord har starten på Det Bette Hus` liv været fantastisk og vist at der er behov for huset. Ikke bar det at have et sted at mødes fysisk, men også fordi mange ideer opstår p.g.a. huset og i selve huset. Det er vores håb at Det Bette Hus må vokse sig endnu større, dog uden på nogen måde, at miste tanken bag det hele, nemlig Danmarks mindste kulturhus.

1000 tak for støtte og opbakning til jer alle!

Mange hilsner 
Familien Hjorth

Siden er sidst opdateret:12. december 2017

Besøg

Alt om sport og idræt i Auning
Vi har åben 24 timer i døgnet!
- i idrætcenteret og i byen