Søg
Auning Radio & TV

Nye foredrag på Det Grønne Museum

Skrevet af: AuningBy.dk

I foråret var emnet ulv, mens efterårets foredrag spænder over emner som kunst, kronvildt og traktorer, når Det Grønne Museum inviterer til onsdagsforedrag.

Efterårets onsdagsforedrag på Det Grønne Museum kommer til at spænde bredt. På plakaten er emnerne alt fra kunst til kronvildt, når museet i oktober og november afholder museet tre foredrag. I foråret havde Det Grønne Museum blandt andet ulve på programmet, som viste sig at være en publikumsmagnet.

Første foredrag i rækken er onsdag den 24. oktober. Her kan Det Grønne Museum helt enestående præsenterer foredrag med maler, historiker og fuglemand Jens Gregersen. Med udgangspunkt i sin seneste bog ”Den Jyske Hede – I Urfuglens Tid”, som blev anmeldt til topkarakter og seks hjerter i Politiken, vil Jens Gregersen fortælle om den jyske hedes historie, et landskab båret af hedebøndernes hænder.

I november vender kronvildt-ekspert Mads Flinterup tilbage til Det Grønne Museum. I foråret var han en del af museets ulveaften, men den 7. november kommer han for at fortælle om Jyllands stortvildt, krondyret. Bestanden af krondyr er stærkt voksende, og alene på Djursland er rudlerne (flokkene, red.) vokset til adskillige hundrede individer. Mads Flinterup vil denne aften fortæller hvorfor der bliver flere af de store dyr og hvilken betydning Jyllands storvildt har for dets omgivelser.

Efterårets sidste foredrag handler om verdens vigtigste landbrugsredskab: Traktoren. Under overskriften ”Fra motorplov til hightech” vil historiker, traktornørd og museumsinspektør på Det Grønne Museum, Jens Aage Søndergaard, tage publikum med gennem traktorens historie fra 1905 til i dag.

Efterårets tre foredrag ligger alle onsdage kl. 19. Billetter koster 50 kroner og kan allerede nu købes på Det Grønne Museums hjemmeside. Find dem her: www.detgroennemuseum.dk/foredrag

 

 

Siden er sidst opdateret:12. december 2017

Besøg

Alt om sport og idræt i Auning
Vi har åben 24 timer i døgnet!
- i idrætcenteret og i byen