Søg

Turforslag i og omkring Auning

Vi er så priviligeret, at vi har en utrolig smuk natur lige uden for døren. Det giver mange muligheder for at variere sine ruter. Næsten lige meget i hvilken retning man går, er der flere muligheder.

Til inspiration er her nogle turforslag - lige til at printe og tage med på turen.

Har du nogle gode ruter, du vil dele med andre, er du velkommen til at sende den til AuningBy.dk!

7 km tur til Gl. Estrup via 2 nye broer

Med de 2 nye broer over Alling Å kombineret med banestien, har vi fået mulighed for endnu flere spændende ture i naturen. 

Herunder et forslag til en dejlig gå-, cykel- og løberute i et meget varieret terræn. I bunden en printvenlig version lige til at tage med på turen. Go' fornøjelse!

Man må gerne gå/løbe eller cykle gennem Herregårdsmuseets park, men det koster entré til museerne, hvis man lige smutter op og købe kaffe eller is!


Hvis man har tid, kan man besøge Gammel Estrup – Herregårdmuseet og Dansk Landbrugsmuseum undervejs. Her er det også muligt at få sig en kop kaffe eller en is. Entréprisen er 85 kr. for voksne – børn under 18 år er gratis. Læs mere om museerne på www.gammelestrup.dk og www.gl-estrup.dk.

Kirkestien til Gl. Estrup via Åhuset

Der har været to kirkestier mellem Auning Kirke og Gl. Estrup. Her skal det mest handle om den sydgående sti, som udgik fra Åhuset til Auning Kirke. Måske har det ikke været alle beskåret at anvende den fine bro over Alling Å tæt på selve slottet?

Vi kender ikke den præcise vej den norlige sti over Klibo har taget. Derfor er den stiblet en delt af vejen.
Pilen viser hvor den sydlige kirkesti gik over banen. På stedet står endnu et skilt og en "karussel". Skiltet er en formaning om ikke at passere sporet, hvis man kunne se eller hører toget. Det lille foto til højre viser resterne af "karussellen", der sikrede at kun een fodgænger kunne passere ad gangen.
Stien i forgrunden er kirkestien der første ned til Åhuset. Dette maleri hænger på Sønderhald Egnsarkiv. Det er malet af 2. lærer Peder Christensen omkring 1900. Det er Auning gl. Skole med de 3 skorstene. Peder Christensen har malet sig selv stående i døråbningen. I venstre side ses Gjesingvejen gennem Porsbakkerne.
Lige efter Gl. Estrup Møllegård lå tidligere Gl. Estrup Kro og købmandshandel eller høkerforretning. Kroen her blev også kaldt "Åhuset" og fungerede som posthus hvor folk kunne hente post. Korrespondancen har nok været minimal. Den gamle landevej og kirkestien gik over træbroen som ses i højre side.
Nederst i billedet ses det hvor kirkestien har krydser hovedlandevejen.
Her ses kirkestien nederst til højre i billedet. Den løb lige bag den nuværende stankanlæg F24.

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:19. marts 2018

Besøg

Alt om sport og idræt i Auning
Vi har åben 24 timer i døgnet!
- i idrætcenteret og i byen