Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Billigere vand i Auning – men kun i år

Skrevet af: AuningBy.dk

Nu er det endelige regnskab mellem Auning Vand og AquaDjurs gjort op

Der er billigt vand i hanerne i Auning i år. Hvis man ser bort fra statsafgift og vandafledningsbidrag, så vil en kubikmeter vand, dvs 1000 liter, kun koste 2 kroner og 3 øre mod normalt 8,75. Prisfaldet gælder kun i et år. Til næste år må man forvente, at den igen lander på cirka 8,75 kroner.

Årsagen er, at det endelige regnskab for overgangen fra Auning Vand til AquaDjurs er gjort op. AquaDjurs overtog sidste år forsyningspligten for 0 kr. bl.a. på betingelse af, at al gæld og overflødige anlæg blev afviklet. Desuden skulle der laves en række forbedringer af blivende anlæg.

Det er nu sket, og så var der penge til overs, som nu kommer forbrugerne til gode i form af nedsat takst i et år. Hvis en familie som gennemsnittet bruger 100 kubikmeter vand om året, bliver det til en besparelse på 672 kroner i år.

”Derefter er forskellen på Auning Vands forsyningsområde og de øvrige forsyningsområder udjævnet,” siger direktør for AquaDjurs, Palle Mikkelsen.

Samtidig er de juridiske og praktiske forhold nu afsluttet, og bestyrelsen for Auning Vand er trådt af. Alle henvendelser vedrørende vand i Auning skal nu rettes til AquaDjurs, som i øvrigt har vagttelefon 24 timer i døgnet. Kontaktoplysninger findes på www.aquadjurs.dk 

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg