Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Tommy Hjorth med løbesko, kamera og pen ...

Skrevet af:

Står man ved Auning Idræts & kulturcenter, tirsdag eller torsdag aften, når klokken er 19.00 eller søndag formiddag kl. 10.00 samme sted, vil en gruppe mennesker i sort løbetøj og gule refleksveste, helt sikkert vægge opsigt.

Står man ved Auning Idræts & kulturcenter, tirsdag eller torsdag aften, når klokken er 19.00 eller søndag formiddag kl. 10.00 samme sted, vil en gruppe mennesker i sort løbetøj og gule refleksveste, helt sikkert  vægge opsigt.

Netop de 3 dage er træningsdage for Auning Motions Klub, og efter en omgang opvarmning, enten løbes der fra centret mod Brunmose, eller cykles til rastepladsen på Grenaavej, hvor dagens ruter venter. Antallet af løbere svinger mellem 10 og 40 og en god blanding af mænd og kvinder i forskellige aldre, og ikke mindst forskellige m.h.t. løbeerfaring.

De 10 trænere som er tilknyttet klubben fordeler ruterne imellem sig, og snart sendes alle af sted på henholdsvis 3, 5 og 10 km. Holdene bevæger sig, i sommerhalvåret, rundt i Løvenholmskovene, efter ruter som er lavet i samarbejde med skoven, så de enkelte skovområder, ikke belastes mere end højst nødvendigt.

Efterhånden som holdene vender tilbage til udgangs-punktet, strækkes de ømme muskler, og løberne får en snak om dagens løb, småskader og derudover stort og småt. I vinterhalvåret er det på hverdage, ikke muligt at benytte skoven, så her har klubben faste ruter rundt i Auning by.

Til gengæld benyttes skoven altid om søndagen, og hele året rundt. I de snart to år klubben har eksisteret, er der gennemført 3 løbeskoler, hvor folk som aldrig har løbet før, eller måske ikke har dyrket sport i mange år, kan deltage. Disse er gennemført med store succes,  og ca. 45 løbere har efter et tre måneders forløb, kunnet løbe 30 minutter uden pause. Flot når man tænker på der den første træningsaften kun løbes 2 minutter. Alle kan deltage og klubben har erfaret det er den helt rigtige måde at starte, eller genstarte løbetræningen.

Udover det sportslige er det sociale aspekt meget vigtigt for klubben. At det først og fremmest er et dejligt sted at komme, men også at tilbyde forskellige arrangementer for medlemmerne, som fællesskab ved større løb, sommerfest og julefrokost.

Klubben har i øjeblikket ca. 80 medlemmer, men at få så mange medlemmer som muligt, er ikke et mål i sig selv. Mere vigtigt for klubben er det at så mange som muligt kommer i gang med at motionere. Erfaringen siger flere medlemmer falder fra med tiden, men fortsætter selv med at løbe, måske sammen med en man har møde i klubben. Heldigvis holder mange ved, og møder trofaste op til de ugentlige træningspas, og nye løbere kommer til i kraft af løbeskolen.

Klubben byder også på en afdeling for motionscyklister, som også mødes ved hallen de samme 3 dage, men dog en timer før løberne.

Det sociale aspekt
For at sætte det sociale aspekt i perspektiv skal netop denne torsdag aften, hvor artiklen her fødtes, nævnes. 10 kilometerholdet står ved Eldrupbakken i Løvenholmskoven og diskuterer hvilken vej der skal vælges hjem. Jeg har lagt mit kamera ved rastepladsen på Grenåvej og er derfor nød til at skulle den vej, mens de andre, med min fulde forståelse, vælger at løbe over Gjesing.

Inden jeg nåede hjem slog mørket til, og netop da jeg stod og afmonterede løbeskoene ved fordøren, hørte jeg lyden af 6 par løbesko. Resten af 10 kilometerholdet ville lige sikre sig jeg var nået hjem i god behold, som ene mand i feltet. Dette kender tegner AMK og medlemmerne i klubben.

Ingen går hjem fra træning før sidste mand er i mål. Fantastik at være en del af klubben og der er plads til mange flere.
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg