Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Dronningens tale er et helt manifest

Skrevet af: AuningBy.DK

Her kan du læse hele Dronnings tale ved åbningen af vej-jubilæet lørdag den 14. juni. Den er ikke bare festlig og sjov, den er nærmest noget af det smukkeste, der er skrevet om Auning i mands minde :0)


AuningBy.dk har med eneret fået lov til at bringe
hele DRONNING MARGRETHE II tale den 14. juni 2014:

Auning Audiensen 150 års Jubilæum

Alle veje føre til Rom, som det hedder. Men i dag fører alle flagpyntede veje med rette ind i Hjertet på Auning- og alle Jer Auningensere …!:
Hovedvejen er Hovedsagen i Auning. Auning har Hovedrollen. Auning er i dag Verdens Navle!
Mens Randers og Grenå blot befinder sig i hver sin ende af Hovedvejen- som vejnettets biroller.

I dag ’’fester Byen Auning igennem’’ … med høj puls og brede smil.
Det er en Kongefest at blive 150 år. - Det holder mine knæ ikke til!

Men her festes, fordi byens borgere og alle byens foreninger, holder sammen i et Majestætisk samarbejde med erhvervslivet og Kommunen som ’Kronen på Værket’ - i og på fyrværkerige Jubilæumsprogram.

Her samarbejder vi ud fra at Alles Bedste Evner investeres og forenes i den Fælles Vej mod fremtiden. Vi ’slår sømmet i bund’,- og lader rocken rulle. – I har allerede ’løbet Auning varm’ forleden - I ER i form!

I form til mange vidtforgrenede oplevelser,- der strækker sig fra børnenes discodans til kræmmermarked og vejgudstjeneste til Dodo Koncert!

I Auning kan ’vi’ ALT, blot vi fastholder hinanden i den mangfoldige AuningÅND. Vi skal sammen vise Vejen og være proaktive i bestræbelserne på at gøre Auning til fremtidens attraktive bosætningsområde,- med levende Kultur, Handel og fritidsfaciliteter.

Vi flager i dag for den Historiske Hovedvejs 150 år,- som hver dag stadig forbinder os alle og leder os videre! Samtidig flager vi for Borgernes Stemmer i udviklingen af Auning By,- som er kernen og selve vejen til Fremtiden. Lad os derfor Sammen udbringe en skål og et nifoldigt Hurra for alle Auning Aktiviteter og de festlige Borgerforeningsflag..! 

Auning længe leve! - og hermed erklærer jeg Jer alle for åbne … og Sportseventen og Folkefesten for at være sat i gang…!

Mine tanker går i dag OGSÅ til Færøerne og Grønland og hele Den Danske Tømmerflåde!

Gud Bevare Auning, - Danmark og mig selv især.


 
Foto: Steffen Melsen Braüner

Øverste foto: Finn Bojer

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg