Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

6 AAA-foredrag: Husk at nyde dagen

Skrevet af: AuningBy.dk

Auning Aktuelle Aftener har nu sit nye program klar og inviterer alle interesserede med til en spændende foredragsrække med 6 personligheder, som har noget på hjertet.


Det er nemlig herligt at være menneske. Kigge op i luften. Se solen Få øje på blomsterne og stjerne om natten. Betragte børnenes lege. Gøre hvad man har lyst til, drømme, lade fantasien råde være tilfreds.
Gør dig fri af negative følelser Gør dig fri af bekymringer Lev enkelt. Gi mere. Forvent mindre. Og husk så at nyde dagen...



Aktuelle Aftener i Auning - De 6 foredrag præsenteres

                                   n  De 6 fordrag præsenteres
                                   n  Praktiske oplysninger
                                   n  Bestyrelsen for Aktuelle Aftener i Auning
                                   n  Velkommen til sæson 2014-15


Hele foredragsrækken holdes i 

Sognehuset, Kirkevej 15, Auning

1. AFTEN Onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19,30

Gammel Estrup 
– istandsættelse 
og iscenesættelse


Foredrag af Britta Andersen


I Norden findes mange herregårde af større og mindre historisk betydning. Sammen med kirkerne udgør herre- gårdene et vigtigt – måske vort vigtigste – bidrag til den danske kulturarv og til verdens bygningskunst før 1900.  

Med udgangspunkt i Gammel Estrup, stedets og slægtens historie, fortæller museumsdirektør Britta Andersen både herregårdshistorie gennem tiden og det 21. århundredes udfordring med at arbejde med den fredede bygningskultur – bevaring, istandsættelse og ikke mindst iscenesættelse.


OBS! DETTE FOREDRAG ER EN ONSDAG

 

2. AFTEN Tirsdag den 29. oktober 2014 Kl. 19,30

Hvem skrev melodien 
- og hvem skrev teksten? 


Foredrag af Gitte Sloth 

- til alle de gode sange den gang i 1900-tallet? De sange, vi stadig synger ... de sange som har overlevet næsten 100 år - eller 50 eller 20 eller ...

Tag med på en opdagelsesrejse gennem 1900-tallet, hvor vi sætter fokus på danske sangskrivere, som har sat sig spor. Hør om dem, der skrev melodierne og teksterne, lyt til et udpluk af sangene og syng selv med på nogle af dem.

Gitte Korsholm Sloth synger og fortæller, akkompagneret af sin mand, Stig Korsholm Sloth på guitaren.

 

3. AFTEN Tirsdag den 10. december 2014 Kl. 19,30

Niels Ebbesen 
- de jyders helt og 
holstenernes skræk


Foredrag af Poul Aage Fogde


Poul Aage Fogde er lektor emeritus, lokalhistoriker m.m. og bosiddende nogle få km fra det middelalderlige voldsted Nørreriis, hvor Niels Ebbesen skal have boet.

Niels Ebbesen var en modig jysk væbner, som vandt sig udødelighed ved at gå til modstand mod grev Gerhardt af Holsten og hans holstenske besættelseshær og dræbe ham i Randers natten mellem 1. og 2. april 1340.

Foredraget er baseret på samtidige kilder og på folkevisen, og der vil også blive fortalt om den betydning, Niels Ebbesen fik for eftertiden helt op til besættelsen, hvor Kaj Munk skrev det drama om ham, som var en af årsagerne til, at Kaj Munk blev skudt af nazisterne.

4. AFTEN Tirsdag den 6. januar 2015 Kl. 19,30

Efter Auschwitz


Foredrag af Peter Langwithz Smith


Peter fik en tidlig interesse omkring tysk historie og primært omkring jødeforfølgelserne og kon-centrationslejrene.

Efter flere besøg i  koncentrationslejre og specielt efter hans første besøg i Auschwitz-Birkenau i 1986 besluttede han sig for at skrive en bog om lejren. Bogen udkom i 2004.

Bogen medførte bl.a., at DSBs rejse- bureau i Esbjerg opfordrede ham til at lave grupperejser til stedet og de sidste fire år har han hver efterårsferie guidet en busfuld danskere til lejren.

5. AFTEN Tirsdag den 3. februar 2015 Kl. 19,30

Den gode afsked


Foredrag af Orla Petersen  


Vi ved, at dagen kommer, hvor vi må tage endelig afsked med vore kære. Trods det er der mange, der stadig står fuldstændig uforberedt, når det sker. I den situation vil alle omkringværende, menige som professionelle, gøre det yderste for at rådgive og være behjælpelige – men er det nok? Er det så afdødes ønsker, vi opfylder, eller er det vore egne? Er det afdødes ønsker, vi SKAL opfylde, eller er det vore egne?

Orla Pedersen fra Auning Begravelsesforretning vil komme med et oplæg til debat om emnet, der gerne skulle få deltagerne til at tage emnet op i hjemmet, således at man finder den helt rigtige løsning for den enkelte familie.

Orla Pedersen vil også fortælle om opgaven som bedemand, hvordan han selv kom i gang med opgaven, og lidt om strømningerne på begravelsesfronten anno 2014.

Er der plads til nytænkning på dette område, eller skal vi holde fast i de gamle traditioner?

 

6. AFTEN Tirsdag den 3. marts 2015 Kl. 19,30

Bindingsværk,

knofedt og livsglæde


Foredrag af Henriette Klausen


En samling blandede historier fra Henriette’s liv.

Der er tale om Henriette Klausen, hvis stemme du kender fra timenyhederne på Radio Alfa og Radio ABC. Henriette Klausen er på alle måder et kreativt menneske.

De mange aktiviteter har måske været medvirkende til, at hendes cd har været 10 år undervejs.

Ved siden af har hun brugt masser af tid på video-produktion, bindingsværkshuset fra 1741 i Tånum, sin gamle Citroen DS og hunden Doogie.

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg