Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Farverig forårsopvisning i Auning

Skrevet af: AuningSport.dk

En mangfoldighed af farver og forskellige former for gymnastik blev vist frem til Auning gymnastiks traditionsrige gymnastikopvisning søndag den 15. marts.

Plads til alle
De mange publikummer, der havde valgt at bruge søndag formiddag i Auning Idrætscenter blev præsenteret for et sandt overflødighedshorn af farver, former og fantasifuld gymnastik. I Auning gymnastik er der plads til alle – uanset niveau og erfaring. Og ja, det lykkedes vist også at skaffe plads til publikum, der var mødt talstærkt op.


Fra faldskærm til avislæsning
I alder spændte gymnasterne fra de allermindste blebørn, som sammen med deres forældre bredte den farverige faldskærm ud, til de erfarne herrer, som snuppede en ”morfar” under avisen, mens kvinderne fik sved på panden på step-bænkene. Senere vågnede herrerne dog op og beviste, at de skam også kan lave gymnastik – og det endda med både sprællemand og ”planken” på repertoiret.


Tilbage til barndommens gade
Børneholdene fylder meget i Auning gymnastik – skønt at se, at glæden ved bevægelse stadig er intakt, selvom der er mange andre ting, der trækker. Antalsmæssig fyldte især de 3-4 årige Krudtugler meget på gulvet. Men selvom man er lille, kan man altså godt lave fagter, klappe i takt og vove sig henover de store redskaber. 

Nyskabelser i denne og næste sæson
Som noget blev der også fremvist gymnastikserier af et rent rytmehold – nemlig Rytmepigerne, der er et helt nyt tilbud til 3.-5. klasses piger i denne sæson. Rytmepigerne fokuserer udelukkende på den rytmiske og mere danseinspirerede gymnastik – og således kunne man fx ”gense” en frierscene fra den populære Frost-film – dog omsat til gymnastikkens virkemidler. 

Holdet kan ses som et spændende supplement eller alternativ til de dygtige Springaber (også 3.-5. klasse), som har eksisteret i flere år. På Springaberne er der både plads til at lave flotte spring på redskaberne og øve små serier, hvilket de demonstrerede på fornem vis til søndagens opvisning. 

Næste sæson kommer der så endnu et tilbud til denne aldersklasse. Auning gymnastik vil tilbyde et Parkour-hold for alle seje drenge og piger fra 3. klasse og opefter, som tør vove sig ud i denne lidt ”vilde” disciplin. Parkour breder sig netop nu til rigtig mange byer… og altså også til Auning.


Glædeligt gensyn til de store springere
Opvisningen blev på fornemt vis rundet af med akrobatik og seje spring leveret af Auning gymnastiks store springere – dvs. drenge og piger fra 6. klasse og opefter. Dette hold måtte desværre holde pause i sidste sæson, men var i år tilbage på fuld power. Og mon ikke der var en enkelt lille gymnast eller to, der fik nogle forbilleder at se op til?


Gymnastikskole i uge 32
Med forårsopvisningen takker Auning gymnastik af for en vellykket sæson. Men foreningen har allerede det næste tilbud klar i ærmet. Auning gymnastik gentager nemlig succesen fra sidste sommer og arrangerer gymnastikskole i samarbejde med DGI. Gymnastikskolen løber af stablen tirsdag, onsdag og torsdag i uge 32 og giver alle drenge og piger, som skal i 0.-3. klasse en perfekt afslutning på sommerferien.


Nærmere information om Auning Gymnastikafdeling, gymnastikskolen og kontaktinformation her 



Se flere af Steffen Bonde Braüner flotte billeder her


Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg