Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Borgerforening og Handelsudvalg bakker op om fibernet til Auning

Skrevet af: AuningBy.dk

Markant opfordring til alle om at gøre noget godt for Auning!

Fiber-feberen har inficeret Auning i disse dage og mange af byens borgere gør et stort lokalt arbejde for at få tilslutning – således WAOO´s  lynhurtige fibernet også bliver tilgængelig i Auning.

Seneste status fra EnergiMidt fortæller, at Auning kun har nået godt 50 % af det antal husstande der skal til, før det er økonomisk forsvarligt for udbyderen at påbegynde det store og dyre gravearbejde. Modsat ser vi, i de mindre omkringliggende byer, at der er stor tilslutning – Øster Alling har endda godt 30 % flere tilmeldinger end påkrævet. 


Auning Borgerforening og Auning Handelsudvalg
bakker op om etablering af Fibernet i Auning fordi:


• Auning by gennemgår i disse år en positiv og spændende udvikling med udbygning af skole, ny stor superbørnehave, Auning Idræts- og Kulturcenter udvikler sig, der er nytænkende og spændende boligprojekter på vej og i 2016 påbegyndes en større byfornyelses- og forskønnelsesproces.

• Auning er med det nye motorvejshængsel i Assentoft samt åbningen af den nye letbane i 2016 –kun 30 minutter fra både Århus og Randers. (Statistikkerne siger, at 61,3 % enten allerede pendler eller gerne vil pendle optil 45 minutter hver vej fra deres bopæl til arbejde.) Så Auning bliver et af fremtidens attraktive bosætningsområder.

• Auning by har et bredt og spændende udbud af gode detailbutikker, som ikke alene har kunder fra Auning by, men også fra oplandet i hele den vestlige ende af kommunen. Butikkerne agter fortsat at være en markant del af byens udvikling – og er alle meget opmærksomme på, at der også sker en rivende udvikling på internettet, som uden tvivl også bliver en del af fremtiden for de lokale butikker.

• Vores forbrug og krav til internettet er under stor forandring i disse år, og dette gælder også i Auning. Nyeste tal fra Danmarks Statistik fortæller, at hver 3. dansker i Østjylland allerede nu, ofte udfører arbejde hjemmefra – og dette tal er stigende. Rigtig mange borgere oplever, at deres arbejde bliver mere og mere projektorienteret – og derfor kan tiden udnyttes bedre og mere sammenhængende ved at tage arbejdsdage hjemme. Dette kræver optimale internetforbindelser.  

• Også i Auning har vi allerede og vil også i fremtiden have masser af data ”ude i skyen” – alle vores dokumenter, billeder og videooptagelser i de lokale virksomheder ligger i skyen. Vi har brug for at up- og downloade store mængder data i dagligdagen. Skal Auning fremadrettet kunne tiltrække nye erhvervsvirksomheder og dermed arbejdspladser til byen - er optimale internetforbindelser et absolut krav.

• Forbruget af iPads, tablets og on-line streaming øger behovet for gode internetforbindelser i vores husstande. Bare indenfor de sidste år er der sket en nærmest eksplosiv ændring af vores tv-vaner. Vi vil ikke længere begrænses til sofaen i stuen, da internettet giver os muligheden for at se tv overalt i hjemmet, mens bærbare medier som smartphones og tablets underholder os både i hjemmet og på farten.  

De frivillige foreninger i Auning arbejder alle, hver dag, på at Auning skal være det bedste sted at bo, at handle, at arbejde, være ung, være ældre, være aktiv – så derfor bakker vi naturligvis også op omkring arbejdet med at få Fibernet til Auning – for fremtidens Auning!


          Auning Handelsudvalg                        Auning Borgerforening             
                     Peder Bak                                               Margit Møller       
                 Pia Rasmussen                                         Henning Millard       
                 Brian Pedersen                                        Christian Eiming       
                 Bjarne Nielsen                                          Torben Nyvang
                  Torben Ibsen                                           Palle Mortensen
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg