Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Håndbolden i Auning burde have Gazelleprisen

Skrevet af: Tommy Hjorth

Hvor man mange steder ser en stor nedgang i antallet af medlemmer og deraf resultater, har Auning I.F. håndbold for alvor fået vendt skuden. Ikke at tingene er, som for 20 år siden, men alt taget i betragtning, ikke mindst udbuddet af tilbud for børn og unge, må man lette på hatten for det arbejde der er gjort.

For blot 5 år siden blev der holdt, om ikke krisemøde, så et møde hvor man havde stor nedgang i medlemmer og deraf antal hold. Man iværksatte en ”redningsplan” og man må sige den lykkedes. Første halvdel af sæsonen 2015/2016 sluttede lige før jul og her kunne spillere, trænere, ledere og bestyrelse, se tilbage på et formidabelt første halvlår.

U10 drengene rykkede i A rækken i sidste spillerunde, efter en gyser i Glesborghallen. Holdet er nyt og trænes af Jacob Bytoft, med August Søndergaard og Nikolaj Bak som assistenter. På holdet har man arbejdet med at udvikle drengenes spil og tro på egne evner, og med en målscore på +82 må man vist konstatere det lykkedes meget godt.

For U14 drengene har man tilsyneladende kørt efter samme opskrift som U10. Også her lykkedes det efter sidste spillerunde i Glesborg, at rykke i A rækken. Netop dette holds oprykning er en succes. Under genrejsningen var netop denne medlemsgruppe man diskuterede mest, simpelthen fordi man troede der var alt for få spillere til at fortsætte et drengehold. Det lykkedes i den grad og netop kuldet fra dengang er nu i A rækken. For begge drengeholds vedkommende var opbakningen i Glesborg helt fantastisk, da tilskuerne fra Auning var i stort overtal.

Nu er det ikke kun drengene i Auning, som kan spille håndbold. U14 pigerne er også rykket i A rækken før jul. En rigtig stor præstation da holdet er sammensat af spillere fra Allingåbro I.F. og Auning, og derfor spændende om det ville fungere. Oprykningen siger alt. Holdet har spillet og trænet på skift i henholdsvis Auning og Allingåbro og fungerer både sportsligt og socialt. 

På dameseniorsiden er det værd at bemærke Auning I.F. er tilbage i Jyllandsserien. De var før jul helt og aldeles suveræne og fejede al modstand af banen. Holdet er ungt og kan man holde på spillerne nogle år er der ingen tvivl om holdet kan nå endnu længere. Dog er der ingen tvivl om træner Martin Lund, selv om han gerne ser holdet placeret så højt som muligt, først og fremmest satser på den sociale del, hvor man udover at spille håndbold, også har et fælles liv uden for håndboldbanen.

De seneste mange år har Auning I.F. håndbold ikke kunne servere herrehåndbold i hallerne. Den tid er forbi. Efter et initiativ fra Mads Lund Hjorth er det lykkedes at samle næsten 20 spillere, som nu træner 2 gange om ugen og har deltaget i serie 4 før jul. Holdet startede ud som Bambi på glat is, men spillede sig sidst på året op, både m.h.t. placering og rent spillemæssigt. Holdet blev nummer to i puljen, burde m.h.t. point have rykket op som bedste toer, men specielle regler gjorde et hold fra en anden pulje, på trods af færre point, rykkede op. Dog ingen tvivl om herrehåndbolden er kommet for at blive og man håber er da helt sikkert på oprykning til serie 3, når turneringen slutter i marts måned. 

2015 var også året, hvor ØAI / AIF hånbold blev til Auning I.F. håndbold. Øster Alling og Auning lagde for mange år siden deres klubber sammen, men siden da er samarbejdet blevet mindre og Øster Alling I.F. sagde hurtigt ja til at afgive deres andel i klubben. Så når Auning I.F. i fremtiden er på banen vil det være som A.I.F. håndbold.

For ikke at trætte eventuelle læsere skal det også, men hurtigt selvfølgelig nævnes, at Auning I.F. håndbold er meget mere en ovenstående. Piger og drenge i alle aldre, fra de mindste på 4 år til de lidt ældre damer og herrer, alle yder deres bedste, både til træning og i kamp for klubben. En stor stab af utrættelige trænere og ledere, som hver uge bruger deres sparsomme fritid på klubben. En bestyrelse som tager ansvar og på bedste vis sørger for tingene fungerer, på og uden for stregerne. Og sidst men ikke mindst en forældregruppe, som gang på gang viser en klub, ikke kun er håndbold, men også det store sociale arbejde der gøres ved siden af. Blot at nævne nogle stykker, håndboldens dag, overnatning og håndboldafslutning.

Auning I.F. er igen på vej frem på alle fronter. Der er ingen tvivl om alle i klubben gerne vil vinde, hvilket også er meningen med det hele. Dog er der heller ikke tvivl om det for alle gælder, at stå sammen, at være sammen, at holde sammen og have det sjovt. Er det sådan, skal resultaterne nok komme. Det har første halvdel af sæsonen også vist, ikke er helt forkert.

Besøg Auning I.F. håndbolds hjemmeside her

 

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg