Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Dansker eller ikke-dansker?

Skrevet af: AuningSport.dk

Er det enten eller? Kan man kun være den ene og aldrig den anden? Det vil Fadime Turan forsøge at sætte ord på.

Den 25. februar er hun inviteret til Auning Bibliotek kl. 19.30 for at holde foredrag. Det bliver med humor og selvironi, men også med øje for den eksisterende integrationsdebat.

I april 2015 blev der i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune stillet forslag om, at der skal oprettes 3 modtagerklasser i den vestlige del af kommunen og at Børnehaven Nyvang kunne bruges til formålet når børnene derfra er rykket i den nye institution der står klar 1. april 2016. Uanset om denne plan bliver gennemført eller ej, så vil vi i Norddjurs og overalt i landet opleve at flygtninge bliver en større og mere konkret del af vores hverdag i den nærmeste tid. Der vil være flere der skal bo i vores by eller nabobyen, og der skal oprettes modtagerklasser til børnene.

Hele livet har Fadime Turan forsøgt at vælge side. Ville hun være dansker eller tyrker? Det hverken kunne eller ville hun svare på og fandt ud af hun hellere ville være både og. Fadime Turan er journalist, komiker, skuespiler og debattør og hun vil netop sætte nyt præg på debatten, der er på alles læber. Hun har bl.a. interviewet 5 danskere med tyrkisk baggrund der ligeledes har måtte vælge, 5 kvinder der alle mener at have mere frihed en deres veninder, der valgte at blive boende i Danmark. Hvordan kan det være de oplever det sådan? Er det integrationen der er slået fejl?

Når Fadime Turan går i kødet på nogle af alle de problematikker der opstår med integration, er det hendes mål at skabe større forståelse og flytte fokus på det fælles vi kan skabe. Auning Bibliotek håber at mange har lyst til at deltag i foredraget og i debatten om hvordan vi bedst håndterer integrationen her i vores nærområde og ønsker at være det naturlige samlingspunkt for debat og fælleskab.

Kunsten at integrere en dansker
Et tankevækkende og humoristisk foredrag med Fadime Turan, der er journalist, skuespiller og debattør.

Pris: 75 kr.
Billetter kan købes på Auning Bibliotek eller online på bibliotekets hjemmeside
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg