Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

AKP fejrer i dag 10 års jubilæum

Skrevet af: AuningBy.dk

Auning Kart Park håber at se rigtig mange af de nuværende 140 aktionærer til grillpølser og fadøl fredag den 1. april mellem kl. 14 og 16. Alle andre interesserede er også meget velkomne.

Kom til åbent hus i dag 1. april kl. 14 til 16. Så har man aldrig været på Auning Kart Park, er jubilæet en rigtig god anledning til et uformelt besøgt for at kigge nærmere på denne enestående attraktion på Djursland. Allerede i 2003 var der tanker fremme om at etablere en gokartbane et sted i omegnen af Auning. Flere placeringer var i spil og flere muligheder for finansiering blev endevendt. Desuden blev en meget kompliceret godkendelsesproces gransket. Og da den endelige placering blev udpeget, kom en lang proces med at opnå naboernes accept, som absolut ikke ønskede at få en gokartbane placeret i Drammelstrup.  Auning Kart Park blev etableret med folkeaktier
I 2004 havde 65 aktionærer tegnet en aktiekapital på 800.000 kr. Senere kom yderligere 75 aktionærer til.  Aktionærerne var både virksomheder og enkelt personer, som gerne ville være med til at sikre en lokal gokartbane. Dels som et lokalt aktiv, men også som en ekstra turistattraktion, der kunne trække endnu flere turister til Djursland. Ole Nørgaard mindes den svære start: - Lige fra starten i 2006 har det ligget Auning Kart Park meget på sinde at få et godt forhold til naboerne. Bl.a. ved at overholde fastlagte køretider og lydniveauer. Desuden har vi været i dialog med naboerne, når nye åbningstider har været under overvejelse. I de første år deltog flere af naboerne i generalforsamlingerne, bare for at følge med og komme med kritikpunkter. Men i de seneste mange år har der kun været en positiv dialog og ingen klager over støj eller andet. Gennem de 10 år er der sket flere tilpasninger alt efter besøgstallet og økonomien. Og anlægget bliver konstant forbedret og optimeret. Senest er en faldefærdig lade fjerne for at gøre parkeringsforholdene bedre. I 2011 blev driften bortforpagtet til et driftsselskab bestående af 4 folk, som har været med fra den spæde start. Bestyrelsen for det stiftende selskab varetager i dag alene ejernes interesser.  Michael Nielsen fortæller: I dag fremstår Auning Kart Park som en velfungerende og attraktiv udlejningsbane med 24 DINO-karts. Det er ikke en aktivitet man bliver velhavende af, men det løber rundt og alle parter er glade og stolte over at kunne fejre 10 års jubilæum her den 1. april.
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg