Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Projekt Delebilsordning i Auning mangler dig!

Skrevet af: AuningBy.dk

Norddjurs Kommune søger borgere i Auning, som vil hjælpe med at finde ud af, hvad der skal til for at lave en delebilsordning i Auning. Der er tale om et projekt, der udføres i et samarbejde mellem Energistyrelsen og Norddjurs Kommune som en del af Djurs Mobilitetsstrategi.

Helt konkret mangler vi borgere, der har lyst til at stille op til et interview af cirka en times varighed. Undersøgelsen skal afdække de barrierer og fordele, borgere ser i en delebilsordning.

Interviewet vil ikke blive brugt i pressen, men vil blot blive brugt af Kommunen til at forstå behovet for en eventuel delebilsordning, og hvordan den kan designes for at imødekomme borgernes behov.

Hvis det viser sig, at der kan oprettes en delebilsordning i Auning, vil kommunen hjælpe de interesserede borgere med at oprette ordningen sammen med en delebilsoperatør.

I så fald vil Norddjurs Kommune som de første i Danmark lave forsøg med at bruge en plugin-hybridbil som delebil. Det er en bil, der både har forbrændingsmotor, genopladelige batterier, elmotor, og man kan lade bilen op i stikkontakten. Det vil sige, at den har længere rækkevidde end en normal elbil, og den både kan tankes op og lades op.Det er dermed ikke folks private biler, der skal deles, men miljøvenlige plugin-hybrid-biler, som man kan leje. En delebilsordning kan eksempelvis være en fordel for de borgere, der sommetider mangler en ekstra bil, de borgere, der kan bruge en bil som et alternativ til offentlig transport, eller de, der har et meget lille kørselsbehov, og derfor ville spare penge ved at skille sig helt af med deres nuværende bil og erstatte den med en delebil.

Interviews til undersøgelsen bliver foretaget af undertegnede, som kan kontaktes på e-mail: lmj@transitiongroup.dk. Jeg vil være meget taknemmelig for alle henvendelser, og besvarer gerne spørgsmål fra interesserede.

Mvh. Luise Møller Johansen,
Transition Aps. 
lmj@slet-dette.transitiongroup.dk
Tlf.: 51909752


Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg