Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

En tosset løsning på trafikforhold ved skolen, institution og idrætsanlæg

Skrevet af: Bente Hedegaard

Jeg er nødt til at sige - at har der ikke været kaos før - så er der det altså nu! Intentionen er at lede så meget trafik som muligt gnidningsfrit forbi skole, idrætshal og daginstitution.


Miljø- og teknikudvalget har som en foreløbig løsning på trafikken besluttet at lukke Sdr. Fælledvej (vejen forbi idrætshallen). 

På kortet ses hvordan der er spærret. Det er stort set fra skiltet med blind vej, hvilket betyder, at der heller ikke kan passeres fordi hallen – ej heller parkeres foran hallen.  

Intentionen er at lede så meget trafik som muligt gnidningsfrit forbi skole, idrætshal og daginstitution. Og så giver det altså ikke mening, at man lukker en af de veje, der kan være med til at trafikken afvikles bedre og nemmere, og giver større sikkerhed. Før var der 3 veje der kunne føre væk fra området. Nu er der kun 2. Nu er trafikanterne jo nødt til at bruge Sandvej eller Møllersmindevej, som begge fører op til Østergade, der i forvejen er stærkt belastet. 

Det giver god mening og er sund fornuft, at trafikken ledes ad Sdr. Fælledvej ud til Energivej, der kan tage "trykket" fra trafikken på Østergade, og specielt krydset Sandvej/Østervangs Alle/Østergade. 

Udvalget skal have STOR ROS for at have skabt af- og pålæsningslomme, som har gjort, at trafikken forbi skole glider rigtig fint nu. Og det giver også rigtig god sikkerhed for cyklister/fodgængere - RIGTIG GODT. 

Men trafikken er kaos ved bommene ved hallen. Vi er nødt til at erkende, at vi ikke får forældre til at stoppe med at køre børn i skole og daginstitution. Derfor skal vi sørge for at skabe så stor sikkerhed som muligt. I stedet for at lukke af ved hallen, så skal man i stedet gøre vejen (Sdr. Fælledvej) fra det sidste bump ved hallen ud mod Energivej ensrettet. (Fra nederste bom på billedet).

Så bliver trafikken nemlig sådan, at et skolebarn kan læsses af ved afsætningslommen, og forældrene kan køre videre til daginstitutionen og aflevere barn - for herefter at fortsætte til Energivej, der kan være med til at tage det store tryk fra Østergade. Så er der stadig mulighed for trafik foran og ved hallen. Det er SUND FORNUFT. 

Jeg håber virkelig, at Miljø- og Teknikudvalgets formand Jens Meilvang vil komme til fornuft og træffe beslutning om at åbne op på Sdr. Fælledvej og gøre den ensrettet den sidste del forbi daginstitutionen. Og så er jeg også nødt til at komme med forslag i forbindelse med, at Hallen jo gerne vil kunne udvikle flere aktiviteter. Og det vil jeg gerne anerkende dem for. Men i stedet for at henvise til parkering bag hallen, så giver det meget større mening, at der fortsat kan parkeres foran hallen (f.eks. handicappede, familier med små børn m.v., større trafiksikkerhed i stedet for kaos).

Og så vil jeg opfordre til, at man placerer nye aktiviteter enten i areal i forbindelse med SFO eller i forbindelse med Hal B - altså ved den bagerste indgang til Hal A. Så kan man tilgodese både det behov der er for sikkerhed i forbindelse med trafikafviklingen og de ønsker til yderligere plads til aktiviteter som idrætshallen måtte have. Når dette etableres vil det give god mening at inddrage både vej, vand, kloak, miljø m.v. så alt kan blive planlagt i en og samme etableringsomgang.   

For fodgængere kan man sætte en gangbro over vejen. Og evt. sætte hegn op, så der kun er en vej at gå over. Mon ikke de midler der er afsat kan række til det, og det giver så rigtig god sikkerhed for skolebørn, der går fra skole til hal. 

Det giver mening for mig. Giver det også mening for dig som borger?   Med venlig hilsen
Bente Hedegaard
Kommunalbestyrelsesmedlem (S) 
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg