Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Auning Kart Parks historie

På Ole Nørgaards initiativ begyndte en gruppe i 2003 at undersøge mulighederne for at etablere en gokartbane i omegnen af Auning.

Da miljøkravene for en konkurrencebanen stort set er umulige at efterleve her i lokalområdet, begyndte man udelukkende at undersøge mulighederne for at etablere en udlejnings- og oplevelsesbane.

I 2004 var man var en mulig placering udpeget og man begyndte at udbyde aktier for at skaffe kapital til projektet.

Flere af de nærmeste naboer var bestemt ikke begejstret for at få en støjende gokart banen i baghaven. I pressen kørte en ophedet debat, hvor man forsøgte at få projektet stoppet eller i hvert fald flytte væk fra Drammelstrupvej 1.

Sønderhald Kommune gav dog de nødvendige tilladelser. Ejendommen blev erhvervet og planlægningen tog sin begyndelse. Sideløbende blev den nødvendige startkapital skaffet. Der var nærmest tale om folkeaktier da der i 2004 var rundet 800.000 kr. fordelt på 68 overvejende lokale aktionære som i snit havde købt aktier for ca. 12.000 kr. Inden første spadestik var aktionærkredsen oppe på over 100.

Lørdag den 1. april 2006 blev den nye turistattraktion indviet med Randers Pigegarde, borgmester Kirsten Wyrtz og LeMans-veteranen John Nielsen i spidsen.

Stemningsbilleder fra Auning Kart Park

Er også at finde på Facebook:

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:27. March 2020

Besøg