Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Landsgarderstævnerne 1974-76-78-80-82-84-86-88


Den selvejende institution Landsgarderstævnet i Auning blev stiftet den 21. februar 1975, efter at Finn Hjortshøj fra Auning Handelsudvalg, havde taget initiativ til afvikling af det første landsgarderstævne i 1974.


Formålet var at arrangere landsgarderstævner hvert andet år i Auning for alle Danmarks uniformerede drenge- og pigegarder.

Målet var desuden at udbrede kendskabet til de forskellige musikalske stilarter som garderne beherskede.

Handelsudvalget tog initiativet, men Auning Håndværker- og Borgerforening, Auning Idrætsforening og repræsentanter for Sønderhald Kommune bidrog i planlægningen og gennemførelsen af disse i alt syv meget store arrangementer i Auning.

Stævnerne blev ledet af en stævneledelse på 3 mand, som under sig havde 20 udvalgsformænd, som var ansvarlige for f.eks. detailplanlægning, bespisning, indkvartering, guider, reklamer og indmarch. Omkring 130 frivillige fra Auning var involveret i arbejdet med at afvikle stævnerne.


Det sidste stævne i Auning blev afviklet i 1988. Der blev senere afholdt landsgarderstævner i andre byer.

Her ligger en række centrale dokumenter, som giver et rigtig godt indblik i hvilket enormt arbejde det var, at afvikle disse Landsgarderstævner i Auning

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:20. December 2022

Besøg