Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

                      n  Retur til bymuseum         n  Retur til emner 

Vejnavne i Auning - nu og før ...

Flere veje har fået nye navne:

Nørgaardsvej
Har tidligere heddet Klibovej


Industrivej
En lille del hed tidligere Birkvej. Der hvor Industrivej starter i vest. Birkvej er opkaldt efter Poul Birk Hansen, som havde en ejendom på den tomme grund mellem F24 og Auning Skilte.


Torvegade
Har også heddet Banegårdsgade (set i velkomstbog fra 1972) Tidligere hed den Stationsvej ifølge bogen "Auning fra tid til anden".


Århusvej
En del af vejen i byen har tidligere heddet Søndergade


Søndermarksvej
Vejen - eller stien starter ved lysreguleringen og løber forbi Kulturperronen. Der er ingen vejskilte med navnet, men på de nyeste matrikel kort og på Google Maps hedder vejen Søndermarksvej.


Et hus har fortsat adressen: Søndermarksvej 1, som ligger ved P-pladsen bag den gamle jernbanestation i det den østlige ende. 


Mølletorvet
Der hvor Mølletorvet starter fra hovedgaden, var tidligere en del af Chr. Stampesvej. Ved etableringen af Mølletorvet blev Chr. Stampesvej næsten halveret.


Centervej
Centervejen fra hovedvej, langs Sparekassen Kronjylland, og ned til centerområdet var tidligere blot en gangsti, der uofficielt hed Revisorstien.


C. F. Gerstrøms Plads
I 1950'erne brugter Randers Dagblad flere gange navnet Auning Torv om pladsen foran Guldbageren, som i dag hedder torvet C. F. Gerstrøms Plads. Der står et lille skilt med navnet, der hvor man kører ind på p-pladsen.
Klip er fra Randers Dagblad, 1965

Skolegyden
På et kort fra Sønderhald Kommune, 1972 er Skolegydens navn Skolevej. Dengang var det en kørevej, mellem Ndr. Fælledvej og hovedvejen. Før 1965 har Skolegyden formodenlig været en del af Sdr. Fælledvej.


Øster Fælledvej
Før 1965 har den østlige del af Ndr. Fælledvej heddet Ø. Fælledvej. Hvor præcist vejnavnet har skiftes, er endnu ikke opklaret. 

 
Klip er fra Randers Dagblad, marts 1965

Er der mon flere eksempler?
På et kort fra Sønderhal Kommune i 1972 bliver Lærkelunden nævnt som Lærkevej, men det er nok bare en fejl. - men nej, det er ingen fejl:

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg