Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Disc Golf i Byparken

Se banenkort her

Hent scorekort her

Lån discs fra boksen

Til Facebooksiden

Du kan også få banekortet og et scorekort ned på din mobil via app'en UDisk

Auning Borgerforening sad med i den arbejdsgruppe, som har fået etableret en discgolfbane i Byparken.
Banen har 9 kurve og 3 startmarkeringer, der er flisebelagt. Så alt efter styrke og alder, kan man starte hvor det giver lige chancer for i f.eks. en familie med børn og bedsteforældre.

Banen er en par-3-bane. Der er oversigtstavler ved tee-stedet til kurv 1 og kurv 5.
Begge steder kan også bruges som startsteder.

 

Scorekort til Auning Disc Golf

Antallet af kast for hver kurv, skrives ned og lægges sammen. Vinderen er den spiller, der har brugt færrest kast på samtlige kurve. 

Auning Borgerforening ønsker rigtig god fornøjelse!
 

Generelle regler for disc golf


- Der er 3 tee-steder til hver kurv; Lang, Mellem og Kort.- Disc golf spilles som almindelig golf.

- Golfdiscen erstatter kølle og bold. Der er mange forskellige typer af disc’s, opdelt i drivere, midrange og puttere. For begyndere er midrange et godt valg.

- Hullet er erstattet af en disc golf kurv.

- Sørg altid for at have frit udsyn inden du kaster. Kast derfor aldrig, når der er mennesker eller dyr inden for rækkevidde. Du skal være opmærksom på, at der flere steder er blinde vinkler, og det kan derfor være - godt om I sender en spiller i forvejen for at kunne se andre gæster i byparken. I tilfælde af andre gæster, så afventer I med at kaste indtil der ikke er nogen risiko for at ramme de andre gæster.

- Det er god stil ikke at spille i større grupper end 4. Det gælder dog kun hvis der er andre spillere på banen.

- Alle spillere kaster fra teestedet (start) mod disc golf kurven (hullet).

- Der er ikke nogen bestemt måde at kaste på, og det betyder at alle kast er lovlige.

- Derefter kaster man videre fra, hvor golfdiscen er landet indtil, golfdiscen er i hul. Mindst en fod på det sted hvor discen er landet. I det tilfælde hvor discen ikke fysisk kan spilles videre, f.eks. fra bækken så kaster man fra sidste sted, og noterer et ekstra kast som straf.

- Golfdiscen tælles som værende i hul, når den ligger i kurven eller hænger i kæderne. Golfdiscen er ikke i hul, hvis den ligger oven på kurven eller under kurven eller, hvis den blot har rørt kurven.

- Antallet af kast skrives ned for hvert hul og lægges sammen. Vinderen er den spiller, der har brugt færrest kast på samtlige huller. Man kan også blot tælle ændringer i forhold til banens par.

- Det er altid den spiller, der ligger længst fra kurven, der kaster først.

 

Sikkerhed og hensyntagen

Af hensyn til sikkerheden på banerne er det en god idé at orientere sig grundigt, inden man kaster, så ingen er i risiko for at blive ramt af discen. Dette ikke mindst på huller, der er blinde, eller hvor udsigten til kurv eller fairway er generel dårlig. I sådanne tilfælde bør man med fordel benytte én eller flere spottere, så det på bedste vis er sikret, at der kan kastes så forsvarligt som overhovedet muligt.

Det er ydermere god skik at lade være med at spille frem, før spillerne foran er uden for rækkevidde. Desuden er det god skik at stille sig i respektabel afstand bagved en medspiller, når denne skal kaste (det gælder på både teested, fairway og green), koncentrere sig om sine egne ting og lade være med at stå og tale med de andre i gruppen, mens vedkommende kaster.

 

Lokalregler på Auning Disc Golf

Legepladsen – vær obs på legende børn på legepladsen. Vær Obs på hundeskoven.
 

Kurv 1 - Hvis der er personer på legepladsen, så anbefaler vi at man bruger tee–steder til kurv 2.

Kurv 4 ligger forholdsvis tæt på et bord/bænks sæt ved tee-sted til kurv 5. Vær opmærksom og sæt evt. en spotter op til at advare og afbøde en vildfaren disc.

Kurv 5 – Vær opmærksom på færdsel på Banestien.

Kurv 7 – Der er risiko for at kaste i vandet.

Kurv 9 – Der er risiko for at discen lander i hundeparken.

 

Spilletempo

Det er i alles interesse, at der spilles uden forsinkelse. Spillere, der søger efter en disc, bør derfor vinke bagfra kommende spillere igennem, så snart det står dem klart, at discen ikke let kan findes. De bør ikke søge i mere end tre minutter, før de vinker igennem og bør ikke fortsætte spillet, før de spillere, der er vinket igennem, har passeret og er uden for rækkevidde.

 

Kastemåder

Som tidligere skrevet så er alle kast lovlige, og kan frit anvendes. Vi beskriver her de almindeligste kast.

- Baghånd. Du står i en 90 graders vinkel i forhold til den retning du gerne vil kaste i. Du skal være opmærksom på at en disc kastet med højre hånd vil trække mod venstre når farten aftager. Det er derfor en fordel at sigte lidt til højre for kurven / målet. Hold om discen med tommelfingeren oven på discen og de øvrige fingre under discen. Før kastehånden så langt bagud som muligt, og træk hånden tæt forbi din brystkasse, og slip discen lige inden din arm er helt strakt.

- Forhånd. Du står med fronten mod kurven. Igen har du tommelfingeren oven på discen og 2-3 fingre på undersiden. Det er vigtigt at du svirper med dit håndled. Her skal du være opmærksom på at discen nu roterer modsat og derfor vil dreje mod højre.

- Tomahavk. Her står du også med fronten mod kurven, og her kaster du lige som du ville kaste en økse.

- Put. Her står du med fronten mod kurven.    

- Vinkling af discen., du skal ligeledes være opmærksom på at hvis du vinkler discen til venstre, så vil discen trække mere mod venstre, og det samme gælder hvos du vinkler til højre.
 

Auning Borgerforening ønsker rigtig god fornøjelse. 

Husk at dele Byparken med de øvrige brugere.

 

Stor tak til Nørgaard Teknik, der har givet de to infostandere. KH Tømrer- og Glarmesterforretning, der har givet glasset. Stairgraphics, som har givet streamerne til de 9 kurve. Og L-Tek der har fremstillet skiltene på de 27 tee-steder.

Lån en disk eller flere fra boksen i Byparken

Vil du låne en disc eller flere? - Så send en mail til auningdiscgolf@gmail.com
I denne mail skal du skrive, hvor mange discs du vil låne.
Du modtager kort efter et autosvar med en 3-cifret kode til boksens kodelås.

Bemærk: Du modtager kun ét autosvar fra auningdiscgolf@gmail.com - Også selvom du sender flere mails til os.
Har du brug for at få koden igen, må du sende fra en anden mailadresse, end den du brugte første gang. 
Først efter 4 dage kan du fra samme mail-adresse igen modtage autosvaret med koden. (Det er G-mail der sætter denne begrænsning).

Hvis ikke andre har lånt fra boksen, skulle der gerne ligge 8 discs i boksen. Gør der ikke det, så send lige en mail til auningdiscgolf@gmail.com og skriv hvor mange der mangler. 
Lås boksen igen når du har taget de discs, du skal bruge.

Når du er færdig med at spille, skal du aflevere de discs tilbage i boksen, som du har lånt. 
Mister du en eller flere discs, skal du sende 100 kr. for hver mistet disc til MobilePay: 81721 (Auning Borgerforening)

Finder du andres discs, er det god stil at ringe til nummeret på discen og aftal en aflevering. Alternativt, smid den i boksen, så vil Borgerforeningen forsøge at få den afleveret.

I boksen finder du også en folder med et banekort, samt nogle scorekort. Hvis folderen og /eller scorekortene er opbrugte, kan begge dele hentes på vores Facebook-side eller hjemmeside. Scan QR-koden herunder.

Du kan også med fordel hente app’en UDisk ned på din telefon og her finde banekortet og et scorekort.

Go’ vind!

Venlig hilsen
Auning Borgerforening

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:17. June 2023

Besøg