Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Pansrede mandskabsvogn på afveje

 

Den 22. juni 1988 omkring kl. 8 om morgenen var 3 pansrede mand- skabsvogne fra Prinsens Livregiment på vej til øvelse i Hevringlejren. De 3 militære køretøjer kommer kørende igennem byen og skulle dreje til højre ned af Kirkegade. 

Det første køretøj overså den lille smalle indkørsel til Kirkegade. Det næste køretøj var også ved at køre forbi, men fik drejet lidt for hurtigt og bankede lige ind i Margrethe Legarths dagligstue, Vestergade 8. Heldigvis var Margrethe Legarth ikke i dagligstuen på det tidspunkt, for hele dagligstue blev voldsomt resseret. 

Den uheldige chafføren på den pansrede mandskabsvogne, sidder med hovedet oppe i det fri og noget ubeskyttet, ved en sådan kollision. Han var ved bevisthed, men havde fået en ordentlig bule i hovedet, flænge over det ene øje og problemer med at se med det andet.

Militæret insisterede på at genopbygge huset, selvom det faktisk allerede var dømt til nedrivning, for at give plads til et torv, som skulle binde Centertorvet og Mølletorvet bedre sammen.

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:20. December 2022

Besøg