Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Turforslag i og omkring Auning

Vi er så priviligeret, at vi har en utrolig smuk natur lige uden for døren. Det giver mange muligheder for at variere sine ruter. Næsten lige meget i hvilken retning man går, er der flere muligheder.

Til inspiration er her nogle turforslag - lige til at printe og tage med på turen.​​​​​​​

Har du nogle gode ruter, du vil dele med andre, er du velkommen til at sende den til AuningBy.dk!
 

6,7 km gå- eller løbetur til Helligbjerg i Lunden

Turen til bl.a. Helligbjerg starter fra parkeringspladsen ved Gl. Estrups. Der er en hård tur, der ikke er egnet for klapvogne og dårligt gående, da der er en hel del bakker og en del af ruten går via af dyreveksler og stendiger.

Det er en rigtig god vandretur. Ønsker man at løbe ruten, kan det godt lade sig gøre, men man skal være i ret god form, hvis man satser på at løbe hele vejen.  

Rutebeskrivelse

Kirkestien til Gl. Estrup via Åhuset

Der har været to kirkestier mellem Auning Kirke og Gl. Estrup. Her skal det mest handle om den sydgående sti, som udgik fra Åhuset til Auning Kirke. Måske har det ikke været alle beskåret at anvende den fine bro over Alling Å tæt på selve slottet?

6 km cykel- eller gåtur i Tårup Skov

Lige ude i Aunings baghave er der rige muligheder for at komme ud på spændende ture - helt uden at starte bilen. Det er bare med at få pumpet cyklen eller få en par solide sko på. Inviter naboen eller familien med og få en god oplevelse sammen.

Som kasseprojekt for en10. kl. på Auning Skole i 1991 fik Tom Bak Hansen og Brian Asferg Nielsen udarbejdet en rigtig god folder med titlen "Vandreture i Tårup Skov". Det er denne folder, som har inspireret til ovenstående rute i Tårup Skov.

De to skoleelever fik hjælp og støtte fra skovrider Claus Hefting, amatørarkæolog og landbetjent Søren Dyrskjøt, Børge Nielsen samt deres klasselærer Jens Riiser og Niels Johansen.

Folderen kan se på Sønderhald Egnsarkiv hver mandag kl. 15 til 20.

7 km tur til Gl. Estrup via 2 nye broer

Med de 2 nye broer over Alling Å kombineret med banestien, har vi fået mulighed for endnu flere spændende ture i naturen. 

Herunder et forslag til en dejlig gå-, cykel- og løberute i et meget varieret terræn. I bunden en printvenlig version lige til at tage med på turen. Go' fornøjelse!

Man må gerne gå/løbe eller cykle gennem Herregårdsmuseets park, men det koster entré til museerne, hvis man lige smutter op og købe kaffe eller is!


Hvis man har tid, kan man besøge Gammel Estrup – Herregårdmuseet og Dansk Landbrugsmuseum undervejs. Her er det også muligt at få sig en kop kaffe eller en is. Entréprisen er 85 kr. for voksne – børn under 18 år er gratis. Læs mere om museerne på www.gammelestrup.dk og www.gl-estrup.dk.

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:13. April 2023

Besøg