I Auning er der flere, der dyrker en eller anden form for motorsport. De må som regel søge udenbys for at dyrke deres sport. På denne side vil vi gerne samle de folk som brænder for deres sport og som gerne vil dele deres glæde og passion for netop deres sport.

Måske det kunne inspirere andre lokale motorsports interesserede? Man er altid velkommen til at kontakte en af dem som har deres kontakt informationer på denne side.

Anders og Mads Kirial, motocross

Hej. Vi hedder Anders og Mads Kirial og er henholdsvis 18 og 13 år.

Vi har begge kørt motocross i rigtig mange år. Anders startede, da han var 6 år og Mads 4 år. Vi er så heldige at bo i Auning - en by omgivet af motocross baner. Der er mægtig gode baner i Ørsted, Grenå, Randers og på Mols. Motocross er en sportsgren, som stiller store krav til lyst til fart og spænding, men også kræver en god fysisk form. Derfor træner vi begge løb, cykling og styrketræning ved siden af vores motocross træning.

Fra marts til oktober træner vi motocross ca. 2 gange om ugen og kører løb/turneringer i hele Danmark så godt som hver weekend og ofte både lørdag og søndag. For vores vedkommende er motocross blevet en livsstil hele for hele familien, da vi ofte alle er på farten til løb i weekenderne.

Motocross foregår på lukkede baner i meget kuperet terræn med store hop og sving og er typisk anlagt i et bakket område, hvor underlaget kan variere mellem jord, sand, sten og mudder. Vi kører på specialbyggede motocross maskiner. Sporten er meget konditionskrævende. Et løb varer typisk en halv times tid, hvor vi er mellem 30-40 kørere i hver heat. Der køres på løbsdagene et kvalifikationsheat og 2 heats, før den endelige vinder er kåret, og det er køreren, som har kørt flest omgange på banen. Der køres i forskellige klasser afhængig af kørerens alder, dygtighed og motorstørrelse. De fleste klubber har baner for både små og store kørere.

Vi har begge gennem årene vundet mange pokaler. Anders har bl.a. vundet Dansk Amatør Mesterskab 2 gange i forskellige klasser, og i år blev han nr. 3 ved B-DM og nr. 2 ved Jysk/Fynsk Mesterskab og har vundet flere turneringer rundt om i landet. Næste år rykker han op i sportens bedste klasse AMX2, hvor Danmarks bedste kørere dyster om sejren.

Mads har også været på podiet næsten hver weekend efter flotte placeringer i diverse turneringer og cups. Han har endnu ikke deltaget i DM, men det skulle gerne komme næste år.

Team Kirial
Peter, Anders og Mads Kirial

Mail: pki@vikingdanmark.dk
Mobil: 23264591
Facebook: -
Hjemmeside: -

Team Wolle - Lokal deltagere i gokartserien ”Kart4Knejt”

Team Wolle består af Rasmus Reimers Nørgaard, Jacob Bauer Nørgaard og Ole Nørgaard

Kart4Knejt er et gokartfællesskab som køres i 3 klasser, Extreme, Modified og Standard. Dette gøres for at tilgodese flest mulige interesser og ambitioner, og for at værne om grundideen for K4K, som er en gokartserie for amatører med et lavt budget for alle, uanset mekaniske evner og lyster og hvor fællesskabet sættes højere end et omfattende reglement.

Deltagelse i træning og løb er i egen gokart. De gokart der benyttes er samme type gokarts som bruges på udlejningsbaner. De kører med 270 cc motor og der er forskellige regler til motortuning i de 3 klasser.

I sæson 2018 deltog der 40 teams i serien, heraf kørte de 30 med i løbsserien, resten kørte kun træning. Der blev afviklet 8 løb, heraf et 24 timers løb som blev afviklet på Viborg Kart Park. Klasserne vil så vidt muligt køre samtidig, både til løb og træning.

Baner i hele Jylland og en enkelt på Sjælland benyttes til K4K, start og slut er altid på Auning Kart Park.

Team Wolle har været med siden 2004 og har bl.a. opnået følgende resultater:
- 2004-2018 deltaget i 9 stk. 24 timers løb og vundet de 6
- Nr. 1 i K4K-serien i 2004, 2005, 2006, 2016, 2017, 2018
- Nr. 1 i Modyfied-serien i 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Se mere om Kart4Knejt på Facebook

Bo Thygesen, Classic Road Racing

Jeg har kørt Classic Road Racing siden sæsonen 2009. Hovedvægten i deltagelse var de første år lagt på DM, og Nordisk Mesterskab, der bliver kørt på baner i Norge, Sverige, Finland og Danmark. I de senere år fra 2014 har jeg også deltaget i stævner syd for grænsen. De sidste to år har jeg kørt løb i flere europæiske lande, og i påsken 2018 var vi med ved et arrangement på Autodromo di Franciacorta i Italien, banen ligger lige sydvest for Gardasøen.

Classic Road Racing er ikke bare løb og konkurrence, men i ryttergården også oplevelser, hygge, hjælpsomhed og venskaber på tværs af landegrænser.

Classic Road Racing
er løb med motorcykler af ældre dato. I classic klasserne må motorcyklen ikke være nyere end 1967 (totakt) og 1972 (firetakt). Derudover køres klasserne, Forgotten Era med cykler fra 1973 op til 1979, Formula 80-87 og klasse 7D fra 1988 – 1998. Løbene i Danmark køres på Jyllandsringen, Ring Djursland, Padborg Park.