Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Den grafiske industri i Auning

Den grafiske industri har i den grad sat sit præg på Aunings erhvervsliv, specielt inden for de sidste 20-30 år. Men det startede allerede i 1946 hvor Ejnar Thuesen Johansen etablerede det aller første trykkeri i byen.

Auning Bogtrykkeri

Som 26 årig stiftede Ejnar Thuesen Johansen Auning Bogtrykkeri. Thuesen var udlært håndsætter fra Hornslet Bogtrykkeri i 1941. Har efterfølgende arbejdet som svend ved A. L. Pedersens Bogtrykkeri i Allingåbro.

I 1946 sagde Thuesen sit job op ved A. L. Pedersens Bogtrykkeri for at blive selvstændig som den første bogtrykker i Auning. 

Ejnar Thuesen Johansen liv og virke er beskrevet HER

I 1948 overtager Thuesen Folkebladet for Djursland

I 1954 flytter Thuesen trykkeriet til Mortensensvej 1, som også er bolig for familien Thuesen.

I 1979 overtager sønnen Jacob Thuesen Johansen trykkeriet

I 1995 flytter trykkeriet til større lokaler på Industrivej 5

Folkebladet for Djursland

I 1948 overtog bogtrykker Ejnar Thuesen Johansen udgivelsen af Folkebladet for Djursland og virkede som redaktør og producent i 25 år, frem til 1973.

Udgivelsen af Folkebladet for Djursland blev overtaget af Aksel Rasmussen, der senere solgte Folkebladet til Randers Amtsavis.

Folkebladet Djursland udkommer fortsat hver uge og har en lokalredaktion på Mølletorvet 6

LT-SATS

Djurstryk - Djursgruppen

2 of US

Da Djursgruppen lukkede ned i starten af 2014 etablerede Hanne Byriel og Palle Mortensen reklamebureauet 2 of US, der holder til ved Holdt Repro i Assentoft.

På deres hjemmeside beskriver Hanne og Palle deres virksomhed på denne måde: Som full-service reklamebureau arbejder vi passioneret med udvikling af reklame, markedsføring og kommunikation - og vores kompetencer spænder fra koncepter, grafisk design og kampagneudvikling – på alle platforme.
Fra vores kontor centralt placeret ved Randers løser vi i dag spændende opgaver med alle former for grafisk arbejde, fra idé, layout, opsætning og frem til færdig tryk for spændende kunder overalt i Danmark – også i Tyskland og i Kina.

Ring til os, hvis du vil have en uforpligtende snak eller et konkret tilbud. Vi kan også hjælpe dig med kontakter, som kan hjælpe dig i gang på det kinesiske marked.

Jysk Formular Print

Jysk Formular Print, som lå i Elektromatic gamle fabrik på Systemvej i Auning, er opkøbt af Bording. Men hvornår var det nu det var?

Det Ny Notat

Det ser noget flippet ud, men tag ikke fejl. Der blev knoklet i døgndrift. Og mange af de øvrige folk, som har arbejdet på Notat gennem tiderne, blev selvstændige og skabte egne virksomheder.

Svend Erik Baadsgaard og Henning Millard kom fra Notat, da de startede Datagraf i 1986.

Notat Grafisk

Notat Grafisk holder til på Drammelstrup gl. skole, Nordkystvejen 2F

Notat Grafisk skriver på deres hjemmeside bl.a.:

Vi er tre nøglepersoner, der alle har været i virksomheden i over 20 år, og det er altid os, der betjener dig. Dorte Duun er koordinatoren, som har kontakten til dig og styrer din opgave sikkert igennem. Ingelise Bech-Hansen er grafikeren, der tryller et flot layout ud af enhver opgave. Finn Ellegaard er direktøren, der jo skal være her. Notat Grafisk har eksisteret siden 1976 og er ejet af den selvejende institution Notatfonden.

Vi ligger på det skønne Djursland og har tilknyttet en lille hyggelig kursusejendom og forskellige oplysningsaktiviteter. Vores speciale er produktion af blade og magasiner, hvor vi styrer alt fra modtagelsen af manuskripter til aftaler med posten. Men alle grafiske opgaver kan vi producere hurtigt, fleksibelt og til meget konkurrencedygtige priser. 

Kontakt os, hvis vi skal producere dit blad på 86 48 16 00 eller finn@notat.dk
Hjemmeside: www.notatgrafisk.dk

Datagraf

Datagraf startede i kontorlokalerne i Erik Nørgaards tidligere ostefabrik i 1986. Her de første medarbejdere samlet om stort set hele det tekniske udstyr. Fra venstre Aase Misser Jørgensen, Henning Millard, Svend Erik Baadsgaard og Kurt Søndergaard Andersen.

 

Datagraf havde 25 års jubilæum den 1. september 2011

Begivenheden blev fejret med et flot besøg af Dronningen. Selve dagen, 1. september, blev fejret internt. Her en række billeder fra historibogen:

Wiberg & Torp

I 2004 startede Aksel Wiberg og Chresten Torp special- og effekt- trykkeriet Wiberg & Torp i Datagraf tidligere lokaler på Nørgaardsvej. I maj 2007 fusionerede Wiberg & Torp med virksomheden Ultra Lak i Viborg.
Læs hele artiklen fra 2006 om Wiberg og Torp i Magasinet Aftryk her:http://www2.ga.dk/artikel.dsp?page=12050&identity=

Nye Jydske A/S

Nye Jydske A/S, Torvegade 3 har rødder helt tilbage til 1947. Sammen med Blanketgaarden er Nye Jydske lagt ind i et nyt selskab: Grafisk ID, der også holder til på Torvegade 3.

Blanketgaarden

Blanketgaarden, Torvegade 3 etableret i 1989, hedder i dag Grafisk ID og har René Vendelbo Sejersen i direktionen, Børge Sejersen og Marie Vendelbo Sejersen i bestyrelsen. 

BG Print

BG Print ApS, Torvegade 3, har René Vendelbo Sejersen i direktionen og samarbejder tæt med Grafisk ID.

Grafisk ID

Grafisk ID A/S er en fusion mellem de 2 søsterfirmaer Nye Jydske A/S, der har rødder helt tilbage til 1947 og Blanketgaarden A/S, som stammer fra 1989. Grafisk ID og har René Vendelbo Sejersen i direktionen, Børge Sejersen og Marie Vendelbo Sejersen i bestyrelsen. 

Samlet i Grafisk ID giver det en stærk tryksagsleverandør både inden for ark og blanketrotation, samt print.
Vi råder over en meget moderne og alsidig maskinpark, der sammen med engagerede medarbejdere sikrer det slutprodukt, vores kunder ønsker.

Har I som mellemforhandler eller trykkeri/reklamebureau brug for et driftsikkert produktionssted, er Grafisk ID stedet for dette. Vi har mange års erfaring i den type samarbejde og sørger for at fremstilling og forsendelse foregår efter jeres ønsker.

Gennem vores tætte samarbejde med BG Print ApS - der deler adresse med os - er vi i stand til at løse de grafiske udfordringer, vores kunder måtte have inden for variabelt print/tiltryk.

Campo Grafisk

Peter Bennike sidder i direktionen for Campo Grafisk, der holder til Torvegade 3. Firmaet er etableret i 2003.

Brix Grafiske Kommunikation

Her i Nørregade 18 starter Brix Reprosats. Omkring 1996 flyttede virksomheden til Nørgaardvej 1 i Datagrafs tidligere lokaler. Virksomheden hedder i dag Brix Grafiske Kommunikation og ligger på Energivej 45.

Auning Skilte

Auning Skilte så dagens lys i august 2006 i små og beskedne rammer hjemme på Henrik Pedersens bopæl på Kirkevej.

I 2008 rykkede Auning Skilte til Energivej 8, hvor der var 500 kvadratmeter under tag. I 2013 flyttede Auning Skilte til Mortensensvej 30.

Læs hele artiklen om Auning Skilte her: norddjurs.lokalavisen.dk/…/2…/artikler/707029914/1462

Djurs Grafiske

Campingfatter Bjarne Nielsen driver ved siden af Auning Camping også Djurs Grafiske, som har været aktiv siden 2004.

Bjarne Nielsen præsenterer Djurs Grafisk sådan: 
Vi udfører grafiske arbejde fra idé til færdig produkt indenfor områderne fra postkort til store bannere og diverse typer og størrelser af publikationer... Og vi arbejder sammen med trykkerier i ind -og udland, så vi afhængig af opgavens art og størrelse, kan levere kvalitet til konkurrencedygtig pris...Kontakt os på 2834 9896 eller kontakt@bngrafisk.dk med forespørgsel, så vi sammen kan finde lige den løsning der passer dig!

                      n  Retur til bymuseum         n  Retur til emner

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg