Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Handskemageren

Handskemageren som i en periode boede på Industrivej 24 er flyttet til Allingåbro.

Mail: dorthe@handskemageren.dk

Hjemmeside: http://www.handskemageren.dk

Handskemageren
skriver om sin
baggrund på sin
egen hjemmeside:

Jeg hedder Dorthe Flarup Mikkelsen, og jeg startede min karriere med handsker, da jeg var på Skals håndarbejds-skole i 1990. Her prøvede jeg at hånd-sy et par handsker, og det fandt jeg interessant. Efterfølgende kom jeg i 1990 i lære som fransk handskemager på Randers Handskefabrik. En uddannelse på godt 3 år, hvor det meste af undervisningen foregik i Randers. Resten var på håndværkerskolen i Sønderborg, hvor min daværende chef til tider underviste.

Jeg fandt stille og roligt ud af, at jeg var landet på rette hylde, og selve faget var meget interessant. Under uddannelsen kom jeg vidt omkring i faget, handsker af alle typer blev berørt og erfaringen kom under huden på mig. Jeg kan vist godt sige at passionen for det gamle fag, og de udfordringer der var, greb mig. I 1994 bliver jeg udlært og var vældig stolt da jeg fik ros til eksamen. Efter endt uddannelse fortsatte jeg med at arbejde med handsker i 14 år.

Især de opgaver med unikke hænder har været interessant, især dem med de store udfordringer i. Jeg har lavet handsker til mange kendte; Lady Diana, Sanne Salomonsen, Kronprinseparret og Dronning Ingrid, men det var de specielle opgaver som trak mest. Jeg har arbejdet meget med at opbygge handskemodellen, og tilpasse den til kunden der har haft specielle behov. Efter at have været i faget i 17 år ville jeg prøve noget andet, og var derefter på Vestas i 5 år.

Men det er stadig handskerne der trækker, og især de specielle opgaver. Derfor ville jeg starte min egen virksomhed, som laver det bedste inden for faget, og som kan tilbyde en tilpasset handske til hvilken som helst kunde og hvilket som helst behov.

Jeg er i dag Danmarks eneste arbejdende handskemager, og jeg har en vision om at bringe mit fag videre. Vise at et gammelt håndværk også kan have sin eksistens i det 21. århundrede. Jeg har fået lyst til kun at koncentrere mig om den del af mit fag, hvor jeg kan hjælpe andre og bruge min viden.

 

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg