Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

                      n  Retur til bymuseum         n  Retur til emner

De overtog Richard Foersoms butik i Kirkegade 2, det var hestehandler J. C. Jensen som ejede bygningerne. Min far, Herman Christiansen, drev butikken frem til 1939, hvor han købte Vestergade 25, for at starte køreskole med bil og motorcykler. 

Min mor var pianist, og spillede til baller og familiefester, sammen med andre musikere fra omegnen, bl.a. Marius Mogensen, som jo samtidig var malermester og ejede Vestergade 9, han spillede violin, trommer og harmonika, som jeg husker det.

Ved krigsudbruddet blev min fars skolevogn klodset op, og kom ikke ud at køre igen før krigen var slut. I krigsårene arbejdede min far i tørvemoserne, jeg husker at han har fortalt at han kørte dyndvogn.

Han var også på møbelfabrikken da den blev saboteret. Han drev køreskole med bil og 3 nimbus motorcykler, som han også udlejede, indtil ca. 1960, hvor han begyndte at arbejde som lønmodtager, hovedsageligt på Pindstrup Mosebrug og senere Novopan.

Han boede i Vestergade 25 indtil sin død i 2007, 99 år gammel. Det må jo nok siges at være lidt af en rekord, at bo i det samme hus i 68 år, og få naboerne skiftet ud op til flere gange.

Han havde købt 3 ekstra grunde da Møllevænget blev udstykket, hvoraf han senere solgte de 2. Den 3. som ligger nabo til hans eget, brugte han til sin bigård. Han gik meget op i biavl, og solgte honning. Han gik altid under navnet Honningmanden eller Kørelæreren.

Han solgte den 3. grund midt i halvfemserne til Bent Lynge Pedersen, som byggede hus på grunden. Da min far døde, solgte vi (arvingerne) Vestergade 25 til Magne Nielsen, som gerne ville dele grunden, og bygge et nyt hus, Møllevænget 2, for at komme til at bo nærmere centerbutikkerne. Han har totalt renoveret det gamle hus, som er fra sidst i tyverne, og har udlejet det.

Jeg selv kom i lære som murer hos Knud Søgaard Poulsen, og i min læretid og senere, har jeg mødt mange mennesker, som har fået kørekort hos min far.

Det samme gælder for min mor, Lilly Christiansen som døde i 1979. Mange jeg har talt med, har været til forsamlingshusballerne rundt i omegnen. Hun kørte i skolevognen med en lille anhænger som klaveret kunne ligge på, det var et frygteligt slæb, når det skulle læsses, og læsses af igen ude på spillestedet. Der fik hun tit nogle karle ude fra gårdene til at tage ved, de skulle jo til bal.

Andre gange var det en lastbilvognmand, der hentede klaveret, bl.a. Alfred Madsen fra Vestergade 16. Alfred havde en Mercedes lLastbil, og transporterede sten, grus, mørtel og ellers hvad man skulle have flyttet. Alfred og Magda, som hans kone hed, er i øvrigt Ejvind Madsens (Caltex) forældre. Ejvind drev jo også Caltex-tanken, Vestergade 42 i en periode. Senere solgte han brugte biler på grunden nedenfor Vestergade 16, indtil Brugsen skulle bygges i 1976.

Svend Christiansen er født og
opvokset i Auning og udlært murer
ved Knud Søgaard Poulsen.

                      n  Retur til bymuseum         n  Retur til emner

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha

Svend Christiansen fortæller

Mine forældre kom til Auning i 1935, som ungt købmandspar, fra Skader, hvor de også havde drevet en købmandsbutik i nogle få år, lige ved åen som går igennem Skader.

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg