Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

                      n  Retur til bymuseum         n  Retur til emner

Auning Mølle - på Gl. Ringvej

Ved den gamle vej til Ring, nærmere bestemt Gl. Ringvej 21, har der ligget en vindmølle. I dag er kun stuehuset tilbage. Stuehuset er opført i 1880 i følge BBR.

Desværre ved vi ikke meget om denne mølle. Der ingen fotos og umiddelbart heller ingen beretninger på Sønderhald Egnsarkiv om møllen. Derfor ved vi heller ikke hvornår eller hvorfor møllen lukkede og blev revet ned.

I et avisudklip fra Randers Dagblad den 1. oktober 1918, fremgår det at Møller Mads Chr. Madsen er død og at der skal afholdes en "skiftesamling" i dødsboet, hvor der skal aftales vilkår for en tvangsauktion på ejendommen matrikel nr. 10 al. 

På ældre kort kan man se mølle indtegnet. Første gang på et kort dateret 1842-1899. Kortet er altså tegnet i 1844 og så er der kommet opdateringer på frem til 1899.

Møllen er også på et kort dateret 1928-1940. Men på besættelsesmagtens luftfoto fra 1944 er mølle ikke at se.

Måske har andre mere moderne møller overtaget produktionen af mel? Gerstrøm havde bl.a. en mølle på sin købmandsgård i det nuværende Torvegade. Møllebistroen er opkaldt efter denne mølle på stedet.


Bjarne Steen Jensen fortæller:
Min farfar, Jens Andersen Jensen boede med familie på Auning Møllegaard fra 1914 til omkring 1924. Jens Andersen Jensen drev landbrug og havde vognmandskørsel. Se artiklen om Jens Andersen længere ned på siden.

Rettelser eller tilføjelser modtages meget gerne!

AuningBymuseum

Udfyld venligst denne formular
captcha
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg