Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Vandkunst i børnehøjde

Skrevet af: Arbejdsgruppen bag ”Sculpture by the sø”

Omdrejningspunktet er en sø, som Gl. Estrup Gartneri velvilligt har stillet til rådighed i 14 dage. Hver årgang på Auning Skole har valgt et tema og i ugen op til "ferniseringen" arbejdes der med kunstværkerne på skolen.


Auning Skoles store vandkunstprojekt, også kaldet ”Sculpture by the sø”, som var planlagt til uge 22, måtte desværre udskydes  p.g.a. lockouten på de danske folkeskoler. Ovenpå fire ugers lockout fandt arbejdsgruppen og ledelsen det ikke forsvarligt, at afsætte en uge uden undervisning.

En beslutning som alle forstod og bakkede op om. Det er nu besluttet at gennemføre projektet i uge 37 med fernisering fredag d. 13. september.

Hvad er projekt vandkunst så for en størrelse? Omdrejningspunktet er en sø, og her har Gl. Estrup Gartneri velvilligt stillet sø og græsareal til rådighed i 14 dage. Hver årgang på skolen har valgt et tema og i ugen op til ferniseringen arbejdes der med kunstværkerne på skolen.

Fantasien har været stor og af kunstværker kan nævnes ”Vandblomster” lavet af genbrugs-vandflasker, totempæle, fisk & forurening, sejl og digte, vandcykler, kuber, luftballoner og flamingoer.

På flere årgange vil der være tilknyttet kunstnere fra den lokale kunstforening, i daglig tale KS, bl.a. en kunstner der arbejder med træ, to pileflettere, en som arbejder i metal og hertil flere frivillige forældre og tidligere lærere, som alle giver en hånd med.

Der arbejdes med kunstværkerne de tre første dage i ugen, torsdag finpudses de sidste detaljer og de mange kunstværker flyttes til søen ved Gl. Estrup Gartneri, hvor de opstilles omkring denne. Fredag er ferniseringsdag og festdag.

Alle deltagende børn og voksne går i optog gennem byen og mødes ved søen. Her vil der være åbningstale, musik og naturstomp leveret af 5. årgang på skolen. Alle kunstværker skal nu præsenteres og døbes for publikum. Herefter synger man kunstsangen ”Det er ingen kunst”, en sang skrevet til lejligheden. Man slutter med fællesspisning i det grønne og så går turen igen til Auning Skole.

Som en ekstra happening har hver klasse lavet et kunstværk af mælkelåg. Skolen har det sidste halve år samlet mælkelåg og hver klasse vil få tildelt en plade og et antal låg i forskellige farver. De skal nu udarbejde et kunstværk, som skal præsenteres på dagen.

En dommerkomite fra kunstforeningen vil kåre det bedste billede og klassen vinder en dag på vandet. Udover den kunstneriske del af projektet har arbejdsgruppen besluttet at oprette sit eget pressekorps.

Elever fra 6. klasse vil ugen igennem agere journalister, med pressecenter henholdsvis på skolen og på Kulturperronen. Fra disse to centre skal eleverne opsøge de enkelte årgange, tage billeder, interviews, video og formidle det videre til forældre og den lokale presse. Nyhederne bringes på storskærm i Kulturperronen og på auningby.dk

Cirka 450 elever og 40 voksne deltager i projektet. Desuden er skolens s.f.o. også en del af projektet, ligesom dagplejerne og de 3 børnehaver i nærområdet er inviteret til ferniseringen.

Auning Skole har udarbejdet pædagogiske retningslinier i forhold til projektet. De kreative fag tilgodeser rigtig mange elever, måske endda elever som kan have det svært fagligt. Derfor er det vigtigt at have den del med i skolen. Det faglige er sat en smule i baggrunden i en uges tid, til gengæld blomstrer det kreative og sociale i den grad på tværs af alder og årgange.

Auning by blomstrer, hvad angår det kulturelle og Auning Skole vil meget gerne bidrage til dette. Skolen er i det daglige ikke tænkt så meget som samarbejdspartner for byens foreninger, men håber med dette projekt, at kunne bidrage til det kulturelle og meget gerne i samarbejde med de mange foreninger i byen.


På billedet er det Alexander, Lucas og Frederik fra s.f.o.
som viser en 
flamingo frem, skabt af genbrugsjern.
Flamingoerne indgår i udstillingen.

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg