Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Herregårdsmuseet søger frivillige med grønne fingre

Skrevet af: AuningBy.dk

I forbindelse med lanceringen af projektet Herregårdens spisekammer søger museet frivillige, som har lyst til at være med til at genetablere herregårdens urte- og køkkenhave og formidle dens historie.

Museet håber at finde personer, der har lyst til at være med til at genetablere herregårdens urte-, køkkenhave og lyst til at formidle dens historie.

Der sættes fokus på de gamle plantesorter, som har været dyrket på de danske herregårde omkring år 1900.

Haven skal i de næste par år være centrum for en masse spændende aktiviteter, hvor store og små kan hjælpe gartneren med at frembringe lækkerier fra egen jord.

Etableringen af den nye køkkenhave kommer til at ske i tæt samarbejde med museumsformidler Stine Lucia Rasmussen og museets gartner Anne Kristin Brylla, som vil klæde de nye frivillige på, således at de lærer mere om de gamle herregårdssorter, og hvordan livet som f.eks. gartner eller lugekone var på en herregård af Gammel Estrups størrelse.  

Museet håber desuden, at de nye frivillige er interesseret i at dele deres egen og museets viden om planter, havebrug og de ansattes historie – både med museets ansatte, men også i høj grad med publikum ved forskellige arrangementer. Således at museets mange gæster oplever herregårdshavens spændende historie i levende live.

Hvis man har lyst til at deltage i det nye projekt, er man velkommen til at kontakte museumsformidler Stine Lucia Rasmussen på telefon 8648 3001 eller på mail: slr@gammelestrup.dk.

Genetableringen af køkkenhaven på Gammel Estrup – Herregårds- museet er en del af det nye projekt Herregården som Spisekammer, der gennemføres med støtte fra: Nordea-fonden, Løvenholm Fonden, 15. Juni Fonden og Friluftsrådet. 
Gammel Estrup – Herregårdsmuseet søger frivillige med grønne fingre, som har lyst til at give en hånd med, når herregårdens frugt-, urte og køkkenhave fra omkring 1900 bliver genetableret. Her ses plantørholdet på Frijsenborg i 1900. Foto: Hammel Lokalarkiv
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg