DMGP i Auning er AFLYST!
Skrevet af: AuninBy.dk
Gitte Johansen fra Musikforeningen TRÅD er dybt skuffet over DR's uheldige optræden: - Det er meget beklageligt og trist for de mennesker, der havde glædet sig til ”at være en del af” Dansk Melodi Grand Prix i de skønne rammer på Dansk Landbrugsmuseet.
DR’s Melodi Grand Prix
tryner lokale foreninger
Syv byer er nu helt overladt til sig selv og til en kæmpe oprydning, efter at Danmarks Radio’s satsning på store Grand Prix Fester landet over er slået fejl.
Byerne Brønderslev, Hurup, Auning, Varde, Vamdrup, Kalundborg og Otterup blev for 3 måneder siden headhuntet, til at hjælpe DR med at søsætte Danmarkshistoriens største Melodi Grand Prix fest. De 7 byer blev udnævnt til medværtsbyer, og skulle være en aktiv del, af det anske melodi grand prix’s hovedshow i Jyske Bank Boxen i Herning.
Ifølge DR var planen, at når konfettikanonen var kørt i stilling til Dansk Melodi Grand Prix 2013, ville det blive første gang i historien, at den populære sangdyst skulle afholdes i flere byer samtidigt.
Lokale ildsjæle i de syv byer, greb straks denne enestående chance for at få de berømte 15 minutters berømmelse på deres bys vegne, for blot, efter 3 måneders hårdt arbejde, at måtte kaste håndklædet i ringen, efter brudte løfter fra DR.
Inden det gik så galt, måtte de lokale kræfter trække på al den velvilje, de overhovedet kunne mønstre fra deres kommuner, som i alle byer har været inde og støtte markant op om satsningen med direkte støtte eller underskudsgarantier, og derudover har byerne fået uvurderlig støtte fra, turistforeninger, erhvervsforeninger og ikke mindst store og små virksomheder, som Nordea, Intersport, Kvickly, Nordjyske Medier og også lokale butikker, der alle bakkede op, for at få DR’s store satsning til at hænge sammen.
DR gjorde det nemlig ikke alene for byernes kønne blå øjnes skyld alene. Den store satsning DR søsatte, skulle koste hver by en kvart million, men for dén pris fik man så også hver to tidligere grand prix solister, en lokal P4 vært fra regionen, en Dj, storskærm samt lyd, lys og scene.
Ud over disse håndgribelige ting, blev alle byer ligeledes lovet sendevogn, kamerafolk og live-gennemstilling til hovedshowet i Herning, samt markedsføring på både TV og i radio.
Branding effekten af at blive medværtsby, og en aktiv del af Dansk Melodi Grand Prix’s hovedshow, gjorde det meget let for de lokale foreninger, at skaffe støtte og opbakning blandt politikere og de lokale virksomheder og medier.
Det går dog ikke altid som præsten prædiker, hvilket det desværre heller ikke gjorde i samarbejdet med DR. Efter 3 måneders hårdt arbejde, med at skaffe haller til at afholde festerne i, samle støtte og sponsorer, planlægge, arrangere, annoncere og sælge billetter til det store brag, meddeler DR nu, at alle byer har misforstået projektet.
Nu er de 7 byer ikke længere medværtsbyer, de er ikke længere en aktiv del af hovedshowet. Man kan udelukkende følge slagets gang i Herning på storskærm, hvilket ikke giver den branding- og markedsføringsværdi, som det skulle give at afholde Grand Prix festen, og som lokalt har udløst den store vilje til at støtte eventen.
Denne melding får de 7 byer, til at indkalde DR til et krisemøde på Otterup Hotel, hvor hver enkelt by appellerer til DR om at finde en løsning, og dermed holde deres løfter.
Desværre ligger det ikke i kortene hos DR, at vende tilbage til det oprindelige oplæg, hvilket efterlader alle byer i en svær situation, hvor man nu skal gå hjem og fortælle sin kommune, sin turistforening, sin erhvervsforening, byens virksomheder og ikke mindst de tusinder af mennesker, som allerede har købt billet, at Melodi Grand Prix festen nu er aflyst.
Ikke nok med at byerne Brønderslev, Hurup, Auning, Varde, Vamdrup, Kalundborg og Otterups ildsjæle har brugt 3 måneder på at få DR’s fest op at stå, nu kan man også forvente et par måneders arbejde med at forklare baglandet, hvad der gik galt, at afbestille haller, annoncekampagner, madleverandører, samt betale købte billetter tilbage og meget mere.
Derudover skal byerne i kølvandet på DR’s fejlsatsning forholde sig til virkeligt kedelige historier, som f.eks. Nordeas køb af 150 billetter, som allerede er foræret væk til deres fordel +kunder. Nordfyns Kommune har købt 200 billetter, som to skoleklasser i hhv. Søndersø og Otterup skal sælge, så de kan tjene penge til klassen, så de får økonomisk mulighed for at komme til Børnenes Melodi Grand Prix og følge deres klassekammerater, som er blevet udtaget til at deltage på scenen.
Disse børn kan nu formodentlig se frem til, at måtte nøjes med at følge klassekammeraternes kamp på TV.
Dernæst vil det uden tvivl få stor økonomisk indflydelse på fremtidige arrangementer for nogle af de 7 byer, da DR har valgt at fraskrive sig ansvaret for de allerede indbetalte beløb, som i alt udgør 625.000,- kr. Disse 625.000,- kr. vil selvfølgelig mangle i de lokale foreningskasser, indtil Danmarks Radio forhåbentlig besinder sig og tilbagebetaler beløbene.
Det uheldige her er, at DR har engageret et eksternt firma, til, på DR’s vegne, at få disse medværtsbyer på plads, sørge for billetter, plakater m.m. og dette firma har nu brugt en stor del af de indbetalte penge på opgaven for DR, og har derfor ikke pengene til rådighed til udbetaling. Selv om pengene er gået til DR’s satsning, så mener DR, at byerne skal have pengene tilbage af det eksterne firma, velvidende at firmaet ikke længere råder over pengene.
Denne holdning er rigtig uheldig, da pengene i nogle byer kommer fra slunkne sportsforeningskasser, i håb om, at man kunne tjene en lille skilling ind til arbejdet med børnene i klubberne… Nu bliver det i stedet sportsklubbernes børn, der må undvære de midler, de ellers havde til rådighed.
De 7 byers talsmand, Poul Winther fra Otterup, udtaler, at man inderligt håber, at man i byernes bagland, på trods af de store følgevirkninger DR’s beslutning får i lokalsamfundene, også i fremtiden vil have tillid til de projekter, som disse lokalkendte ildsjæle vil tage op.
Det vil være ganske katastrofalt, hvis ingen fremover tør give sig i kast med at støtte, bakke op om, eller deltage i projekter der udspringer af disse ihærdige menneskers vilje til at gøre noget for deres by, fordi man i denne situation, har måttet give op, over for den store institution DR er, når de kommer tromlende hen over os.
Gitte Johansen fra Musikforeningen TRÅD er dybt skuffet over DR's uheldige optræden: - Det er meget beklageligt og trist for de mennesker, der havde glædet sig til ”at være en del af” Dansk Melodi Grand Prix i de skønne rammer på Dansk Landbrugsmuseet. Og det er selvfølgelig også ærgerligt for de sponsorer som har hjulpet og bakket op om at få dette arrangement i gang. Musikforeningen TRÅD's bestyrelse er meget skuffede over samarbejdet med DR og vil fremadrette fokusere på lokale arrangementer til glæde og gavn for borgerne i Auning og omegn.
Gitte Johansen fra Musikforeningen TRÅD lover: - Alle der har købt billetter til festen på Dansk Landbrugsmuseum den 26. januar kan få deres købte billetter refunderet ved at henvende sig i Sparekassen Djursland med købte billetter fra mandag den 17. december. Billetter refunderes dog ikke efter 25.01.2013. I forbindelse med refusion af billetterne, vil man modtage 1 entrebillet til en værdi af 50,- til Musikforeningen TRÅD's næste arrangement, som er Rock Night på Fabrikken ved Nørgaard Teknik den 2. marts 2013.
Har man spørgsmål i forbindelse med aflysningen af DMGP på Dansk Landbrugsmuseum, er man velkommen til at kontakte Ole Nørgaard på 3060 5002 eller Kent Hansen på 2125 8963 fra Musikforeningen TRÅD.
Se hvad TV2 Østjyllands skiver om aflysningen:
Læs BT artikel om sagen: