Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Kom med 300 år tilbage i tiden

Skrevet af: Marie Elkjær

Gammel Estrup byder velkommen til en hel weekend i 1700-tallets tegn. Det sker den 23.-24. juni når Herregårdsmuseet skruer tiden 300 år tilbage. Kom og oplev 1700-talsmarkedet i Borggården og adelslivet på herregården. Lyt til sang og musik fra 1700-tallet og kom til 1700-talsgudstjeneste. Vær også en af de første, der besøger de nyrestaurerede rokokogemakker på første sal og hør musik fra Christen Scheels nodebog.

Gammel Estrup byder velkommen
til en hel 
weekend i 1700-tallets tegn

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet inviterer indenfor i 1700-tallet 23.-24. juni. Oplev 1700-talsmarkedet i Borggården og adelslivet inde på herregården, lyt til sang og musik fra 1700-tallet og kom til 1700-talsgudstjeneste. Vær også en af de første, der besøger de nyrestaurerede rokokogemakker på første sal og hør musik fra Christen Scheels nodebog. Museet skruer tiden 300 år tilbage, når der er 1700-talsdage 23.-24. juni kl. 10-17.

Herregården summer af liv, når museet for tiende gang slår portene op for de festlige 1700-talsdage. I anledning af jubilæet er der særligt fokus på musik, sang og dans på herregården. Og så åbner en perlerække af smukke rokokogemakker på herregårdens førstesal.

En weekend i 1700-tallets tegn
På herregården kan man møde adelsfolkene, der inde i sale og gemakker afholder saloner med the, oplæsning og musiceren. Udenfor kan man opleve det store 1700-talsmarked, hvor bønderne falbyder deres varer, håndværkere viser gamle teknikker, og man kan få sig et krus overgæret øl og et stykke helstegt pattegris eller en pandekage bagt over åben ild. I Borggården findes også både sangere og musikanter, mens man i parken kanopleve kanonaffyring og folkedans. Og trænger benene til et hvil, kan man være med til en 1700-talsgudstjeneste i Kapellet eller besøge kaffestuen i Orangerierne.

Sublim rokoko
Lørdag 23. juni skydes 1700-talsdagene i gang med åbningen af Grevens Appartement – en perlerække af smukke rokokointeriører på første sal. Grevens Appartement viser, hvordan overstaldmester Jørgen greve Scheel og hans hustru Charlotte Louise von Plessen – der var en del af eliten i Danmark – levede et liv i luksus i anden halvdel af 1700-tallet.”Parret var inspireret af solkongens hof i Frankrig, og det ses i de farverige silke-vægtapeter, guldudsmykningerne og det prægtige parketgulv, der var højeste mode i 1700-tallet”, fortæller museumsinspektør Marie Andersen.

Med på noderne i 1700-tallet
Samtidig med åbningen af Grevens Appartement lanceres cd’en Musik fraGammel Estrup – Christen Scheel nodebog, der indeholder en samling musikstykker fra gesandt Christen greve Scheels musik-øvebog. ”Musikken var jo en vigtig del af den almene dannelse i 1700-tallet, og enhver dreng eller pige, der voksede op på et gods af Gammel Estrups størrelse måtte også favne musik og mestre et instrument”, siger Marie Andersen


Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg