Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Placeringen af den nye børnehave (kopi 1)

Skrevet af: Henning Millard

Kommunalbestyrelsen har den 19. juni endeligt godkendt superbørnehavens placering. Den kommer til at ligge syd for SFO’en og dermed i umiddelbar nærhed af Auning Skole og Auning Idræts- og Kulturcenter.

Baggrunden er givetvis, at de 2 nuværende daginstitution, Nyvang og Skovvagn, er godt nedslidte, er upraktiske og har et for højt støjniveau. Desuden er der nok også en forventning om på sigt at kunne spare nogle penge på driften af en stor moderne daginstitution. Det er kommunens vurdering, at placeringen ikke umiddelbart giver nye trafiksikkerhedsmæssige konflikter, men giver selvfølgelig en øget trafikmængde ad Sdr. Fælledvej.

Dette kan skabe behov for at etablere midterheller i forbindelse med de eksisterende krydsninger eller i forbindelse med de etablerede bump. Sdr. Fælledvej er ensrettet mod syd til Stadion Allé, men det kan komme på tale at forlænge ensretningen helt op forbi stadion på den ene side og hallen på den anden side, for at få bilister til at benytte Energivej.   

Fakta om den nye daginstitutions: - Plads til i alt 120 børn - ca. 1.200 kvm til bygningerne - legeplads på mellem  1.200 - 6.600 kvm - ca. 120 p-pladser ved daginstitution (3.600 kvm) - Samlet arealkrav: 6.000 - 11.400 kvm  eller 0,6 - 1,2 ha  - Byggestart: 1. oktober 2013 - Ibrugtagning: 1. juni 2014

Se kommunens tidsplan  KLIK HER


 

 

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg