Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

PS Swingband på Kulturperronen

Skrevet af: Tommy Hjorth, Tråd

Mens mange mennesker, sandsynligvis sad over Mortensanden og en god flaske rødvin, blæste andre på traditionerne, og mødtes på Kulturperronen i Auning. Her var anden skiftet ud med en lækker Tapasanretning, dog med den traditionelle vin som sidevogn.

En ”lillesal” helt fyldt af glade mennesker, der samledes til et par timers hygge og god mad, og så blev dørene ellers åbnet til store sal, hvor der mødte flere folk frem. Aftenens underholdning var nemlig lagt i instrumenterne på PS Swingband. En kvartet bestående af 4 mænd i deres bedste alder, og alle med swingmusikken som hobby. Kvartetten spillede i Auning sidste år, og siden har der været mange forespørgsler på et gensyn.

De 3 arrangører Borgerforeningen, Kulturperronen og Musikforeningen Tråd syntes det lød som en rigtig god ide, og PS Swingband blev hyret til endnu en koncert på Perronen.

Publikum blev sendt ud ”swinguniverset” med numre af Svend Asmussen, Mills Brothers, men også mere ukendte komponister. Ind imellem de skønne numre fortalte de 4 herrer små anekdoter og historier fra deres tid som band, og det var bestemt ikke kedeligt at lytte til. Udover de mange grin, var det en fornøjelse at kigge rundt i salen og se hvordan hænder, fødder, hoveder, ja endda kroppe, nærmest gik i selvsving når først de 4 herrer satte gang i bas, guitar og violin.

De vovede sig ud i et eksperimenterende nummer, hvor kun forspillet er aftalt på forhånd. Alt andet improviseres. Bandet måtte dog efterfølgende erkende de har spillet nummeret ca. 700 gange, og at noget sikkert var lutter genbrug. Efter 2 ekstranumre bragede et stort bifald op mod bandet, og mon ikke de kommer til Auning igen? 

De 3 arrangører kan se tilbage på et flot arrangement, og et godt samarbejde, som forhåbentlig fortsætter frem i tiden. Kulturperronen har lokaler og er gode til det med logistik, Borgerforeningen har styr på meget af det praktiske og kontakt til kundegruppen for sådanne arrangementer, mens Tråd, udover det praktiske, har styr på det med musikken. Et godt mix som lover godt for fremtiden.
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg