Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Norddjurs Music Award i ungdomsrock

Skrevet af: Tommy Hjorth

Lørdag d. 27.oktober 2012 ser et nyt musisk tiltag I Norddjurs Kommune dagens lys. Det er nemlig dagen hvor der for første gang nogensinde, arrangeres Norddjurs Music Award i ungdomsrock.


Musikforeningen Tråd har flere gange taget tilløb til et sådant arrangement, da foreningen stort set har lavet arrangementer for alle aldersgrupper, måske netop undtaget unge mellem 12 og 18 år. Det blev nu en tilfældig snak i anden forbindelse, som gjorde udslaget.

På mødet deltog Thor fra skaterklubben Board And Fun i Allingåbro, og da han hørte om en mulig konkurrence for unge bands var han straks med på ideen, og tilbød med det samme skaterklubbens lokaler til formålet. Der blev hurtigt indkaldt til et mød for muligt interesserede og Norddjurs Mucic Award var en kendsgerning.

Arbejdsgruppen opretter en Facebookgruppe, hvor der dagligt opdateres omkring arrangementet. På denne side vil det også være muligt at læse om betingelser for deltagelse og hvordan man melder sig til. Tilmelder man sit band, skal arrangørerne modtage en video eller lydfil, så der er mulighed for at vurdere bandet.

Arrangørerne forbeholder sig ret til at udvælge de deltagende bands i tilfælde af for mange tilmeldte. Der vil være plads til 8 – 10 bands. Scenen vil være udstyret med alt hvad der skal bruges af gear, og der vil selvfølgelig være røg og lys, så de deltagende bands får fornemmelsen af, de står på en festivalscene med alt hvad dertil hører. Desuden vil hvert band få adgang til VIP loungen, hvor de vil blive serviceret, før og efter deres optræden. Man er vel en stjerne?

Når alle bands har været på scenen vil dommerne træde sammen og man vil herefter kåre vinderen i flere forskellige kategorier som ”Årets sanger” – ”årets guitarsolo” – bedste energi” – ”bedste performance” med diplomer og statuetter til alle vindere. Dagens højdepunkt er kåringen af ”Årets Band” som udover æren, statuetten og diplomet får adgang til et studie, hvor de får lov at indspille deres egen cd med 5 numre.

Udover musikken vil Board And Fun dagen igennem vise hvad deres skatere kan, ligesom klubbens BMX racere vil vise deres kunnen på udendørsarealerne. Der vil også være mulighed for publikum for at prøve at skate i hallen under mottoet ”3 blå mærker for en tier”! På dagen vil der også være DJ til stede som selvfølgelig vil spille rock, men også tidens nye toner og rytmer, som klart afspejler de unge og passer perfekt ind i skatermiljøet. Der vil være mulighed for at købe mad og drikkevarer.

 

Arrangementet er kommet i stand i et samarbejde mellem Board And Fun, Musikforeningen Tråd, og 3 medlemmer af det lokale band ”Power of the sun”. Herudover personer som brænder for musiklivet i vores kommune. Desuden bakkes arrangementet op af Kulturskolens musikskole ligesom Kulturpuljen i Norddjurs Kommune har ydet et flot tilskud.

Arbejdsgruppen består af Thor Iburg Christensen, Thorbjørn Haarup Laursen, Sussie og Søren Johansen, Git og Kim Drachmann Mathiassen, Tobias Lund, Anders Knudsen, Tobias Olsen, Michael Nielsen og Tommy Hjorth. Det er gruppens håb at rigtig mange bands vil tilmelde sig og på denne måde være med til at fremme musiklivet i Norddjurs Kommune.

Der er ingen tvivl om musiklivet blomstrer i vores kommune, men der kan stadig gøres meget for at sætte spot på vores mange dygtige unge mennesker, som dyrker musikken. Ligeledes er det gruppens håb at Norddjurs Music Award vil være en tilbagevendende begivenhed.
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg