Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Burbørn i Auning? Nej tak!

Skrevet af: AuningBy.dk

En gruppe forældre er stærkt bekymret for udsigten til en ny børneinstitution i Auning, som bygges alt for lille til de mange børn i Auning og nærmeste opland. Der er indkaldt til et stormøde med politikerne og oprettet en Facebook gruppe. Initiativet er taget af bestyrelsen for "Område Auning".


Flere steder i byen kan man finde en indkaldelse til stormøde på Auning Skole torsdag den 15. nov. kl. 19.

På indkaldelsen er der også en opfordring til at besøge Facebook-gruppen Burhøns i Auning? Nej tak! Gruppen har pt. 183 medlemmer.


På Facebook kan man finde denne indføring i problemstillingen:

Burbørn i Auning?


Tom Bytoft og Bente Hedegaard klapper hinanden på ryggen over det nye kommunale budget for 2013 - de er slemt tilfredse med udsigten til en ny institution i Auning. En institution som giver plads til 120 børnehavebørn. Udgangspunktet for den nye institution har været at der skulle være børnehave, vuggestue og legestue i bygningerne. Kommunens næststørste by skulle nu også tilbyde vuggestue som et supplement til den velfungerende men også yderst overfyldte dagpleje.

Fakta er bare at der ikke bliver plads til en legestue, at vuggestuen hænger i en tynd tråd og at børnehaven, inden der er taget det første spadestik, bliver for lille.

De faktiske tal ser således ud: Der er nu 56 børn i Skovvang, som er normeret til 35, der er 83 børn i Nyvang som er normeret til 55, dagplejen rummer 103 børn selvom der er beregnet budget efter 86 børn. Altså er der i børnehaverne lige nu 139 børnehavebørn. I Øster Alling er Bettebo fyldt til bristepunktet med 74 børn, der er egentlig plads til 55 børnehave- og vuggestuebørn – og der er venteliste til deres vuggestuegruppe.

Og de lokale politikere er stolte af at bygge en børneinstitution til 120 børn!! De nævner ideer om at beholde en af de eksisterende børnehaver i Auning som midlertidig aflastning. Det lyder fint, men hvor finder I pengene, når I nu ikke kan finde pengene til en institution der kan rumme de planer kommunalbestyrelsen satte i søen for et år siden?

Hvis de nuværende planer holder stik har 103 dagplejebørn og deres dagplejere ikke noget sted at mødes, inspireres og holde legestue når den nye institution / børnehave etableres. Det stiller dagplejen dårligere end i dag, og det finder vi ganske urimeligt.

Urimeligt er det også, at den nye børnehaves budget er så skrabet, at der er 600.000 til at etablere legeplads for, - det koster i omegnen at en million at få hegnet området ind, og det tages af legepladsbudgettet.

Det er fuldstændig hul i hatten at bygge noget der fra starten er for småt. Siden marts måned har personale og ledelse seriøst og meget ihærdigt arbejdet på at finde frem til hvordan den nye børneinstitution i Auning skulle indrettes. De har virkelig knoklet for at give arkitekterne de bedste forudsætninger for at skabe det Aunings børn, dagplejere og børnehavepersonale har så stærkt brug for.

Det er utroligt demotiverende at det ikke kan lade sig gøre. Det er voldsomt provokerende at læse jeres læserbrev, som for os at se er et forsøg på at fralægge ansvar og pynte med lidt strøtanker uden hold i virkeligheden.

Kvaliteten af børnepasningen i Auning falder med jeres planer. Den eneste by i kommunen med tilgang af børn, det distrikt hvor børnetallet også i prognoserne stiger, skal undvære et samlingssted til legestuen og skal fortsat have børn stuvet sammen på for lidt plads i børnehaverne.

Nogle af de følger det får, for de af vores børn der er plads til i institutionen, er helt sikkert flere sygedage, noget der kommer til at koste arbejdsgivere mange penge, men også et højere stressniveau og flere sygedage hos personalet. Ideen om at skabe bløde overgange fra dagpleje til børnehave går fløjten, det tætte kollegiale samarbejde mellem dagpleje og børnehave i samme bygning vinker vi farvel til.

Vi skal altså i Auning være glade for at der kommer en ny børnehave? Nej egentlig ikke, for det er kommunens opgave at stille de institutioner til rådighed. Auning vokser, og det bliver Auning ved med det næste stykke tid. Tom og Bente, I mener at børnehaven skal bygges, så man nemt kan bygge til når der bliver råd til det. Børnene skal altså ud over at leve på minimumsplads også leve på en byggeplads?

Vi mener, det er et væsentlig element for at fastholde væksten og tilgangen af nye borgere til Område Auning, at der er gode pasningsmuligheder for
børnefamilierne.


Forældrerepræsentanterne
i bestyrelsen i Distrikt Auning

Pia Pors, Tommy Larsen, Heino Ydegaared,
Mads Bjerregaard, Anette Schulz Petersen
Link til Facebook-gruppen HER 
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg