Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Rumstation kan sende dig en mail/sms når den er på vej ind over Auning

Skrevet af: AuningBy.dk

NASA kan sende dig en mail eller sms, når rumstationen er på vej ind over Auning. Nasa tilbyder nemlig, at man kan tilmelde sig den særlige service, hvis man er interesseret i at se rumstationen på himlen over Auning.


Når man har tilmeldt sig denne service, kan man få tilsendt en mail eller sms, om at den er på vej. Man får lige et par timers varsel.
Når tiden er inde, går man bare ud i sin have og kigger op. Der er ikke brug for smart og dyrt udstyr, bare himlen er rimelig klar. Det skal man selv lige tjekken, 
da NASA ikke informere om det aktuelle skydække.
Det er virkelig bemærkelsesværdigt at se rumstationen flyve forbi og så tænke over, at det er mennesker, som har bygget et kompleks, der er i kredsløb og kan ses af næsten alle, der fra Jorden ser op i det rette øjeblik, siger William Gerstenmaier, en af NASA's ledere.

Rumstationen vil typisk være synlig lige ved solnedgang eller solopgang, når Månen er det eneste andet lyse objekt på himlen, siger Nasa.
Ifølge oplysningerne bevæger rumstationen sig som et hurtigt lyspunkt på samme måde som planeten Venus.



Nasa siger, at omkring 90 procent af Jordens befolkning
befinder sig i områder, hvor rumstationen kan ses
.

Den internationale rumstation (ISS) er en unik rumfartøj i lavt kredsløb om Jorden. Det er den største og længst beboede objekt nogensinde i kredsløb om Jorden. Der har været uafbrudt menneskelig tilstedeværelse på rumstationen siden 2000.

ISS er en fantastisk præstation af teknologi, der tillader mennesker at udforske, leve i og udføre videnskab i rummet. Ombord på ISS, levende besætningsmedlemmer og arbejder i en reduceret tyngdekraft miljø. Dette miljø giver besætningsmedlemmer til at gennemføre eksperimenter i biologi, human biologi, fysik, astronomi og meteorologi der ikke kunne ske på Jorden. Det giver også en sjælden mulighed for afprøvning af rumfartøjet systemer, der vil blive nødvendige for missioner til Mars og Månen.

ISS blev bygget med internationale partnere,
herunder fem rumfartsorganisationer, der repræsenterer 15 nationer. 
Danmark er også med.
 

Den internationale rumstation er et laboratorium, observatorium og fabrik i rummet. I de senere år er det også blevet et sted for kommercielle, diplomatiske og undervisningsbrug. Fremtiden for rumstationen er stadig under udvikling. Mens videnskab forskning vil fortsætte, er der mange andre muligheder for rumstationen teknologi.

 Klik på billedet for at besøge folkene i rumstationen.
På videoen får man en enestående rundvisning på hele rumstationen!
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg