Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Byhistorien blev opdateret på arkivet

Skrevet af: AuningBy.dk

”Det er jo … ham, der var gift skomagerens datter … og fotoet må være taget efter 1975. - Jaaaa, og jeg ved hvem han er!” Sådan gik snakken da Sønderhalds Egnsarkiv onsdag den 14. november, havde inviteret folk fra Auning på arkivbesøg i Øster Alling, hvor egnsarkivet i dag har til huse.


De 14 deltagere var kommet for at løse en konkret opgave med at sætte navne, steder og datoer på flere hundrede billeder, som arkivet har modtaget fra Amtsavisen.

Inden gæsterne blev sat i sving med arbejdsopgaven, fik de en kort introduktion om egnsarkivet af Orla Lund, som er en af de frivillige på arkivet. Ellen Byriel, som er arkivansvarlig, orienterede om arkivets arbejde med at registrere billeder og andet lokalhistorisk materiale, som løbende bliver indleveret til arkivet.

Efter denne velkomst blev de mange billeder gennemgået omhyggeligt, og fakta om navne, steder, anledning og tidspunkt blev noteret ned på gule lapper. Ikke noget med at noterer på bagsiden af billederne! Formanede den arkivansvarlige, som netop havde været på kursus i hvordan historisk materiale skal opbevares forsvarligt. 

Under kaffen fik deltagerne stillet en hjemmeopgave. Alle fik en telefonliste med de første 100 abonnenter i Auning. Telefonlisten skulle suppleres med manglende navn og adresser på en del af de gamle abonnenter.  Hjemmeopgaven blev stillet af Auning Bymuseum, som bad om at hjemmeopgaven blev afleveret den 29. november mellem kl. 13,30 og kl. 15 på Kulturperronen, hvor Auning Bymuseum vil være til stede.

Som afslutning, opfordrede Ellen Byriel, deltagerne til at tage en historieskrivningsmappen med hjem. Mappen er en guid til at skrive om sit liv. Disse mapper, gemmes på arkivet for at fastholde hvordan livet er blevet levet gennem tiderne.

Alle er i øvrig velkommen til at hente en historieskrivningsmappen på arkivet i Øster Alling alle mandage fra kl. 15-20. Arkivet har kun lukket i december og juli måned.

Der blev arbejdet koncentreret med at registrere de mange billeder
Sønderhald Egnsarkiv i Øster Alling.

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg