Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Dahliahaven i Drammelstrup

Skrevet af: AuningBy.dk

I højsommeren åbner Ejner Loch sin store dahlia-have for interesserede som lige har ringet og aftalt et besøg. Imens vi venter på dahliaernes blomstringstid, kan man gå ind på Ejner Loch nye hjemmeside.


Ægteparret Lene Jensen og Ejner Loch har skabt en imponerende have, men de har også skabt en meget flot hjemmeside med masser af flotte fotos og rigtig mange nyttige informationer for dem som ønsker gerne vil have Dahlier i sin have.



Ejner Loch fortæller: - Kun 10 år gammel blev jeg for første gang opmærksom på dahliafamilien eller georginer, som man stadig kalder dem. Denne plantegruppe, som har sit udspring i Sydamerika, er blevet en rigtig stor hobby for mig, og gennem tiden har jeg fået fat i mange nye og anderledes dahlia gennem kontakter fra nær og fjern.

Den korte historie er, at jeg i dag har omkring 300 forskellige sorter og ikke bare dem, der er på det danske marked, men også fra andre steder i verden, hvor jeg har kontakter til at købe de flotteste dahlia, man kan ønske sig. Vi dyrker i haven ca. 1.000 dahliaknolde, som hvert år skal plantes i haven og hvert år skal graves op igen for overvintring i frostfrie rum. Men alt dette arbejde skræmmer ikke, og alene den fornøjelse, det er at svælge i farver og former gennem 3-4 måneder hvert år, er hele besværet værd.

Derudover har mange fundet vej til vores besøgshave, når dahliaerne blomstrer, for at glæde sig over dem sammen med os. Så denne sidegren af havelivet er bare endnu en kilde til glæde.

Hjemmesiden: 
www.lochihaven.dk

Adressen:
Dahliahaven i Drammelstrup
Trekronervej 5, Drammelstrup
8961 Allingåbro

Besøg efter aftale, 86481546
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg