Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Sculpture by the sø

Skrevet af: Arbejdsgruppen bag ”projekt Vandkunst”

Overskriften lyder måske som et nyt afsnit af ”The julekalender” men er faktisk overskriften på Auning skoles projektuge i uge 22 også kaldet ”Vandkunst”. Hele ugen er afsat til det store kunstprojekt, hvor alle elever fra 0. til 6. klasse, samt Specialklasserne deltager.


Omdrejningspunktet bliver søen ved indkørslen til Auning fra Randersvej. Søen ligger på højre side når man kører ind til Auning og er venligst stillet til rådighed af Gl. Estrup gartneri. Tanken er, hver årgang mellem 0. og 6. klasse skal lave et, eller flere kunstværker. Lige nu er alle lærere og pædagoger omkring klasserne i gang med at udtænke flotte, skøre, sjove, underlige og mystiske kunstværker.

Som udgangspunkt er intet umuligt, men når alle har meldt tilbage med deres bud på et kunstværk, vil arbejdsgruppen bag projektet, alligevel vurdere om alt kan lade sig gøre, både teknisk og økonomisk. Med de bud der allerede er kommet ind tyder det på en meget spændende udstilling med stor forskellighed fra ”Sculpture by the sø”årgang til årgang.

Med søen som omdrejningspunkt er temaet selvfølgelig vand, men det kan være i, over, under eller omkring. På denne måde kan andre temaer nemt tænkes ind. De tre børnehaver i kommunen er inviteret og det er arbejdsgruppens håb, at de vil deltage, måske med et fælles kunstværk.

For Nyvang og Skovvang kunne det jo være et fælles projekt, som en slags afslutning på mange års samarbejde, inden de for alvor skal arbejde sammen i den nye institution på Sdr. Fælledvej. Desuden er en del af byens foreninger inviteret til at deltage på dagen.

Eleverne arbejder med projektet de tre første dage i uge 22, torsdag er afsat til ”finpudsning” og opstilling af værkerne. Foruden dette skal eleverne øve på en kunstsang, skrevet til lejligheden, hvor hver årgang har deres eget vers at huske. Sangen hedder ”Det er ingen kunst at”…

Selve ferniseringen foregår om fredagen. Her mødes alle elever og lærere ved søen og så skal alle kunstværkerne afsløres og døbes. Herefter vil der være underholdning af forskellig art bl.a. musik, naturstomp, teater og meget mere. Børene skal afsynge kunstsangen og så arbejdes der på at sætte en verdensrekord. Med hvad er endnu en hemmelighed, man da Gl. Estrup jo venligst har stillet jeres sø og jord til rådighed, kunne det måske blive noget med gulerødder. Dette afsløres senere. På dagen vil der også være fællesspisning.

Udover det kreative, som selvfølgelig er en stor del af projektet, vil der blive oprettet et pressecenter på skolen. Her vil elever følge arbejdet gennem hele ugen, tage billeder, filme og skrive reportager, tage interviews med både elever, lærere og pædagoger i projektet. Sidst på ugen vil der blive udgivet en kunstavis på skolen.

Arbejdsgruppen har, udover arbejdet med selve kunstprojektet, også arbejdet med den pædagogiske del. d.v.s. hvad er det vi vil med kunstprojektet? Der er ingen tvivl om rigtig mange børn blomstrer i det kreative miljø, og derved også får nemmere ved indlæring. Heller ingen tvivl om det gavner alle at arbejde sammen på tværs af alder og årgange, hen mod et stort og flot resultat, hvor man efterfølgende kan sige: ”Det her har vi skabt i fællesskab”!
Arbejdsgruppen bag ”projekt Vandkunst”
Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg