Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Knud Erik kører med Rynkeby til Paris

Skrevet af: Tommy Hjorth

Igen i år, fristes man næsten til at sige, har Auning en rytter med i det store Team Rynkeby felt, når der køres til Paris i juli måned. Tidligere har Tømrermester Kurt Hedemann deltaget i løbet, men i år er det Knud Erik Kristensen fra Auning, som deltager i det store felt. Løbet køres til fordel for Børnecancerfonden, hvortil al overskud genereres.

Knud Erik er ”gammel” Auningdreng, født og opvokset i Auning, hvor han har boet det meste af sit liv. Er uddannet tøjmand i det legendariske Flensborglager, efteruddannede sig herefter i London og var nogle år bestyrer af en større butik i Grønland.

Knud Erik vendte hjem til Auning, hvor han blev ansat ved Grenaa Dampvæveri som sælger, og har siden da kørt de danske landeveje tynde, men endnu mere fløjet Europa tyndt på sine mange salgsrejser til kontakterne indenfor branchen. I dag erhverver Knud Erik sig ved egen agentvirksomhed, dog ikke med skæg og blå briller, men   indenfor textilbranchen.

Knud Erik er 57 år, gift med Pia og far til to dejlige piger, Amalie og Frederikke. Fritiden Bruger Knud Erik på cykling og familie ligesom han stadig står  enkelte kampe på Auning`s oldboyshold, men agerer lige nu holdleder. Risikoen for en skade i de gamle ben er for stor, når mænd over 50 mødes og stadig tror de spiller som for 30 år siden. Hjernen vil, men benene kan ikke.
Knud Erik var i sine yngre dage en dygtig målmand på Auning`s bedste fodboldhold, men alderen og det stigende arbejdspres satte sporten i baggrunden. For 3½ år siden meldte lysten sig til, igen at dyrke sporten. De mange år på landevejen havde sat sine spor, og formen var nok snarere kageform.

Da løb var udelukket og svømning ikke lige Knud Erik`s elitesport, da han svømmer som en sten og dykker som en prop, forsøgte han sig med cykling. Det var hårdt at komme i gang, men efterhånden gik det bedre. Det første år cyklede Knud Erik 800 kilometer. Ikke prangende efter hans egen mening, men alligevel en god start. Allerede året efter kom der flere kilometer på kontoen, og Knud Erik og hans gode ven Niels, havde efterhånden hidset hinanden op til noget større.

Niels og hans cykelvenner fra Spentrup og Randers, skulle deltage i det traditionsrige cykelløb Århus – København og nu var Knud Erik tændt, tilmeldte sig løbet, og kom helskindet igennem. Mere vil have mere og via en god forbindelse fik Knud Erik kontakt til Team Rynkeby med henblik på deltagelse i den traditionsrige cykeltur til byernes by Paris. 
Med 37 ledige pladser til ca. 400 ansøgere, lignede det en håbløs jobansøgning, men salgsevnerne slog til og Knud Erik blev en del af holdet. Træningen er intensiveret fra årets start og Knud Erik har allerede nu kørt 1600 kilometer fra februar og frem til i dag.

Hver søndag mødes den lokale afdeling af Team Rynkeby til fællestræning, hvor der køres 100 til 150 kilometer. Udover dette kører Knud Erik cirka 70 kilometer to gange om ugen, ligesom han ofte springer på spinningcyklen kl. 6 om morgenen. Er Knud Erik på forretningsrejse vælger han ofte et hotel med fitnessafdeling, så træningen kan holdes ved lige. 
Det væsentligste ved turen er selvfølgelig at generere et større overskud til Børnecancerfonden. Hver rytter betaler alle udgifter selv, og skal desuden forsøge at finde så mange sponsorer som muligt, både regionalt og lokalt. De 980 ryttere og deres 200 servicefolk skal det næste stykke tid forsøge at finde så mange sponsorer som muligt, ligesom de stiller op til forskellige sponsorarrangementer i den forbindelse.

Holdet er en blanding af ejendomsmæglere, læger, studerende, advokater, og altså agenten Knud Erik fra Auning. Knud Erik har oprettet sin egen indsamlingsside og har allerede nu fået tilsagn om en del sponsorater fra lokale firmaer. Man kan støtte med både mindre og større sponsorater.
Knud Erik vil i nærmeste fremtid sælge lodder i centerområdet og overskuddet fra dette lotteri går til Børnecancerfonden. Her kan der vindes præmier, sponseret af byens handlende.

Torsdag d. 13. juni arrangerer Auning Motions Klub og Lions Club stort cykel- og motionsløb med start fra Wagner. Arrangørerne har besluttet al overskud tilfalder Børnecancerfonden og dermed også Knud Erik`s Team Rynkeby projekt.
Skulle man som firma eller privatperson have lyst til at støtte Knud Erik, og dermed Børnecancerfonden, kan man se nærmere på www.betternow.dk 
Støt op om Knud Erik, støt op om Børnecancerfonden og lad os alle glæde os over endnu en auningborger tager turen på cykel hele vejen til Paris, og samtidig støtter et fantastisk godt formål. 

Læs mere om AuningLøbet 2013 her

Team Rynkeby var også med i AuningLøbet 2012

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg