Søg
auningSport
auningBy Museum
auningBy

Tørvekonen forlader pladsen

Skrevet af: AuningBy.dk

Efter 15 år er det nu tid til, at den gamle Tørvekone må forlade sin plads. Måske kan der findes en ny placerings indendøre?

Tørvekonen bliver snarest  afhentet til en nærmere undersøgelse om en redning er mulig. Tidens tand har gnavet i den gamle dame, og hun er ved at rådne op indefra. Dette er nu så fremtrædende, at hun flere steder kun er få centimeter tyk.
Orm og andre små gnavere har også fundet et godt hjemsted – hvilket kun forcerer hele nedbrydningsprocessen.
Auning Borgerforening har derfor besluttet, at hun nu skal indendørs og gennemgå en nærmere undersøgelse – hvorvidt en helbredelse overhovedet er muligt, indenfor rimelige økonomiske rammer.
Første skridt er, at hun skal gennemgå en langsom tørringsproces, hvor alle håber at hun ikke slår alt for mange revner. Herefter vil hun blive undersøgt af nogle fagfolk.
Såfremt den gamle dame ikke længere vil kunne holde til at stå udendørs, håber Borgerforeningen, at man kan finde en rigtig god plads inden døre til hende, så hun bevares fremover.

Borgerforeningen vil sideløbende arbejde med en plan B, således at den promenente plads og placering ikke skal stå tom fremover. Flere idéer og muligheder har allerede været drøftet. Men Foreningen vil lige afvente fagfolkenes tilbagemelding.

Flere har foreslået at byens eneste mindesten kunne flyttes
til den mere centrale placering.

 

 

 

Siden er sidst opdateret:24. April 2020

Besøg